Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec najlepšieho strelca Uruguaja. Suárez oznámil rozlúčku s reprezentačným dresom

Suárez bude na klubovej úrovni pokračovať v Miami.
Suárez bude na klubovej úrovni pokračovať v Miami.Mike Dinovo - USA TODAY Sports
Útočník Luis Suárez (37) oznámil ukončenie svojej reprezentačnej kariéry. So 69 gólmi počas 17 rokov v národnom drese odchádza rodák z mesta Salto ako najlepší strelec histórie Uruguaja.

Suárez, ktorý má na svojom konte 142 štartov za svoju krajinu, debutoval vo farbách Uruguaja v roku 2007. Bol kľúčovým členom tímu, ktorý sa dostal do semifinále majstrovstiev sveta 2010 a o rok neskôr vyhral Copa América.

"V piatok to bude môj posledný zápas v národnom tíme. Veľkou útechou je pre mňa to, že reprezentačnú kariéru nekončím pre zranenia alebo preto, že ma tréner prestal nominovať. Pomáha mi to individuálne. Je to ťažké, ale dáva mi to pokoj, že som zo seba až do posledného zápasu vydal všetko a plamienok vo mne postupne nezhasol," uviedol na tlačovej konferencii.

La Celestes v piatok nastúpia na štadióne Centenario v Montevideu proti Paraguaju v juhoamerickej kvalifikácii o postup na MS 2026 a o štyri dni neskôr sa stretnú s Venezuelou. Suárez strelil na Copa América 2024 v boji o bronz proti Kanade gól v nadstavenom čase, ktorým Uruguaju zabezpečil tretie miesto.

"Mojím snom bolo, aby moje deti videli, ako s národným tímom vyhrávam niečo dôležité. Ten gól bol pre nich veľmi pekný, aj keď z toho nebola trofej," vravel a dodal:

"Chcel som ľuďom opäť ukázať, že môžem naďalej prispievať národnému tímu. Mohol som ukončiť reprezentačnú kariéru aj po Copa América, ale po analýze situácie to chcem urobiť so svojimi ľuďmi, na svojom štadióne. Chcem, aby to prežili aj moje deti. Rozlúčiť sa práve tu je niečo, čo mnohí asi nezažili."

Suárez už skôr povedal, že Inter Miami bude jeho posledným klubom. Do Major League Soccer prišiel v janurái a spojil sa s bývalými spoluhráčmi z Barcelony.