Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lúči sa Messi? Moje posledné zápasy za Argentínu a užívam si ich, povedal po semifinále

Ako dlho ešte bude Messi obliekať národný dres?
Ako dlho ešte bude Messi obliekať národný dres?AFP
Lionel Messi (37) možno stojí pred svojím posledným zápasom za Argentínu. Po víťazstve v semifinále proti Kanade povedal, že si svoje posledné bitky užíva. Aj vďaka jeho zásahu sa môže tím pripravovať na stretnutie s Kolumbiou v pondelkovom finále Copa América. Bude bojovať o poslednú národnú trofej?

Argentína - Kanada 2:0

Po nevýraznom výkone proti Ekvádoru Messi opäť zažiaril v modro-bielom drese. Vo štvrťfinále obnovil svoju legendárnu spoluprácu s Ángelom Di Maríom a útočníkom Juliánom Álvarezom, gólom v 51. minúte spečatil víťazstvo.

"Prežívam to ako na minulej Copa América, ako na ostatných majstrovstvách sveta. Sú to moje posledné zápasy a užívam si ich na maximum," povedal pre TyC Sports po tom, čo opäť rozvlnil sieť v národných farbách a zabezpečil Argentíne postup.

Messi, ktorý teraz oblieka dres Interu Miami v MLS, zatiaľ neoznámil, či to bude jeho posledný reprezentačný štart, alebo si zahrá aj na majstrovstvách sveta 2026, ktorých finále sa uskutoční v New Jersey. Tréner Argentíny Lionel Scaloni žiada o pokoj.

"Musíme ho nechať na pokoji. Vie, že to nebudeme my, kto pred ním zatvorí dvere. Môže s nami zostať tak dlho, ako bude chcieť, aj keď odíde do dôchodku... Nech sa rozhodne, ako chce," zdôraznil šéf lavičky.

Messi má po triumfe na juhoamerickom šampionáte v roku 2021 a primáte na majstrovstvách sveta 2022 šancu získať s reprezentáciou tretí veľký titul v rade. Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty berie úspech ako zadosťučinenie za ťažké neplodné roky, ktoré tím postihli.

"Pravdou je, že je šialené, čo táto partia dokázala, čo dokázal argentínsky národný tím. Po tom všetkom to dáva hodnotu turnajom, na ktorých som hral ja a stará generácia," uviedol Messi a pochválil veteránov Di Maríu i Nicolása Otamendiho.

Hoci sa Argentína príliš nenarobila pre finále proti Kanade, bývalý útočník Barcelony považoval semifinále za ťažkú skúšku. "Je to ťažká Copa, vyrovnaná, s veľmi zlými ihriskami, vysokými teplotami a silnými tímami. Tešíme sa, že sme opäť vo finále," nadviazal.

Brankár Emiliano Martinez doplnil, že hoci sú majstrami sveta, radosť z toho, že sú v boji o zlato, je rovnako intenzívna ako kedykoľvek predtým. "Je to pre mňa - ako pre Argentínčana - zdroj hrdosti, že si zahrám ďalšie finále. Je to  pocit ako by to bolo prvýkrát," uzavrel.