Martínez opäť potiahol Argentínu. Kanada vyradila Čile, ktoré po 107 rokoch končí bez gólu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Martínez opäť potiahol Argentínu. Kanada vyradila Čile, ktoré po 107 rokoch končí bez gólu

Martínez zaknihoval v skupine štyri presné zásahy.
Martínez zaknihoval v skupine štyri presné zásahy.TASR
Argentína potvrdila postup do štvrťfinále Copa América ďalším víťazstvom bez inkasovaného zásahu, o jej góly sa znovu postaral Lautaro Martínez (26). Druhé miesto skupiny A obsadila Kanada, ktorej na to stačila jediná trefa z troch duelov. Prekvapivo končí Čile, to sa nedokázalo v tohtoročnej edícii presadiť ani raz, čo sa mu nestalo 107 rokov.

Argentína - Peru 2:0

Obhajcovia kontinentálneho titulu i úradujúci majstri sveta nastúpili proti Peru bez kapitána Messiho i trénera Scaloniho. Prvý menovaný nehral pre problémy so svalom na pravej nohe, kouč si odpykával jednozápasový trest za to, že Argentínčania v oboch dovtedajších súbojoch neprišli na ihrisko z kabíny včas pred začiatkom druhého polčasu. 

Po tom, čo bol Messi stredobodom fotografov aj na lavičke náhradníkov, sa hráči pustili do akcie. Prvá polovica sa do štatistík zapísala len vďaka dvom žltým kartám, skóre sa začalo meniť až v druhej časti. Dve minúty po zmene strán sa po ukážkovej prihrávke Di Maríu presadil Lautaro Martínez.

Útočník milánskeho Interu pridal v 86. minúte svoj druhý zásah v zápase a na šampionáte celkovo už štvrtý, potvrdil streleckú formu a mužstvu Albicelestes vystrieľal prvé miesto v skupine A. Štvrťhodinu pred jeho trefou na 2:0 nepremenil pokutový kop Argentínčan Paredes, svoj pokus namieril do žrde. Favorit prešiel skupinovou fázou bez inkasovaného gólu so skóre 5:0.

Kanada - Čile 0:0

Husársky kúsok na podaril hráčom Kanady - do štvrťfinále postúpili s jediným presným zásahom z trojice skupinových súbojov. Po prehre s Argentínou 0:2 a víťazstve 1:0 nad Peru dokázali uhrať bezgólovú remízu s Čile.

Meranie síl ovplyvnili 12. a 27. minúta, keď žlté karty videl čilský obranca Gabriel Suazo a predčasne putoval do šatne. Jeho spoluhráči sa vo zvyšku duelu presadiť nedokázali, v skupine tak neučinili vlastne ani raz a z turnaja Copa América odchádzajú bez streleného gólu, čo sa im naposledy stalo v roku 1917, rok predtým sa konalo historicky prvé podujatie.

Ďalší negatívny míľnik si Čile zapísalo v podobe nepreniknutia do vyraďovacej fázy, to si tamojší národný tím nepamätá už 20 rokov. Smutné to bolo najmä pre Claudia Brava, 41-ročný brankár tentoraz pre svalové problémy nebol jednotkou reprezentácie a vyradenie tímu sledoval iba z lavičky. Ak by nastúpil, bol by to jeho 28. štart na kontinentálnom podujatí, čím by sa v historickej tabuľke zaradil na piate miesto a v tomto smere by bol aj druhým najviac vyťažovaným Čiľanom.