Martínez zabezpečil Argentíne štvrťfinále na Copa América, bližšie k nemu je i Kanada

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Martínez zabezpečil Argentíne štvrťfinále na Copa América, bližšie k nemu je i Kanada

Martínez sa postaral o víťazný zásah a postup Argentíny do štvrťfinále.
Martínez sa postaral o víťazný zásah a postup Argentíny do štvrťfinále.AFP
Futbalisti Argentíny si zabezpečili postup do štvrťfinále na 48. ročníku juhoamerického šampionátu Copa América. Obhajcovia titulu triumfovali vo svojom druhom zápase v New Jersey nad Čile 1:0. Jediný gól duelu zaznamenal v 88. minúte striedajúci Lautaro Martínez (26). V ďalšom stretnutí A-skupiny vyhrala Kanada nad Peru rovnako 1:0.

Čile - Argentína 0:1

La Albiceleste si na kontinentálnom šampionáte ako prví zabezpečili miestenku do vyraďovacej časti. Úradujúci majstri sveta napriek výraznej prevahe (na strely 22:3, 8:3 na bránu) dlho nevedeli prekonať brankára Claudia Brava.

Kapitán Lionel Messi, ktorý nastúpil deň po svojich 37. narodeninách, bol blízko ku gólu v prvom polčase, ale trafil len žrď. V priebehu súboja bol tvrdo dohraný Gabrielom Suazom.

Rozhodujúci moment prišiel v 88. minúte, keď sa po rohovom kope útočníka Interu Miami presadil Lautaro Martínez, čím strelil svoj druhý gól na turnaji. Situáciu ešte skúmal VAR pre možný ofsajd, ale presný zásah platil. Argentína je po dvoch zápasoch na čele skupiny so šiestimi bodmi, skupinu uzavrie duelom proti Peru.

Peru - Kanada 0:1

Kanada zdolala Peru 1:0, keď aj v tomto stretnutí rozhodol jeden gól. Vylúčenie Miguela Arauja po hodine hry využil v 74. minúte Jonathan David. Pre javorové listy išlo o prvý triumf v histórii záverečého turnaja Copa América.

Nechcenú pozornosť pútal asistent rozhodcu Humberto Panjoj. Tomu v obrovskom teple, pričom sa hovorí o teplote vzduchu na úrovni 34 až 37 stupňov, prišlo zle na konci prvého polčasu a odpadol. Následne bol prenesený do miestnej nemocnice, kde dostáva intenzívnu starostlivosť.

Kanada sa dostala na druhé postupové miesto, má na konte tri body. Čile a Peru majú po jednom bode. Do štvrťfinále postúpia dva najlepšie tímy zo štyroch štvorčlenných skupín.

Situácia v skupine A.
Situácia v skupine A.Flashscore