Martínez zachránil Messiho. Argentína postúpila do semifinále Copa América až po penaltách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Martínez zachránil Messiho. Argentína postúpila do semifinále Copa América až po penaltách

Emiliano Martínez bol hrdinom Argentínčanov.
Emiliano Martínez bol hrdinom Argentínčanov.AFP
Úradujúci majstri sveta a víťazi posledného turnaja Copa América z Argentíny mali v noci na piatok na štadióne NRG v texaskom Houstone na mále, keď zdolali Ekvádor až po penaltách (4:2) a postúpili do semifinále kontinentálneho šampionátu. V riadnom hracom čase sa duel skončil remízou 1:1, pričom to bol gólman Emiliano Martínez (31), kto musel zachraňovať spoluhráčov po nepremenenej penalte Lionela Messiho (37).

Argentína - Ekvádor 2:1 po pen.

Argentínčania neoslnili, hoci v prvom polčase viedli po premiérovom góle v reprezentácii v podaní Lisandra Martíneza. Pre Ekvádor to bol dostatočný trest, keďže mal viaceré šance na otvorenie skóre.

La Albiceleste po zmene strán stratili intenzitu a mali aj šťastie. La Tri dostala príležitosť vyrovnať z pokutového kopu po ruke Rodriga de PaulaEnner Valencia, najlepší strelec histórie Ekvádora, síce oklamal Emiliana Martíneza, ale lopta putovala iba do pravej žrde.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Keď sa už zdalo, že Ekvádor na turnaji končí, prišlo obrovské prekvapenie. V nadstavenom čase znamenala hlavička Kevina Rodrígueza vyrovnanie. Zásah vyvolal veľké napätie, situáciu analyzoval VAR. Moises Caicedo mal podľa opakovaných záznamov brániť Martínezovi pri zákroku, ale približne po troch minútach bol gól potvrdený a zápas musel rozhodnúť penaltový rozstrel.

Treba poznamenať, že vo štvrťfinále a semifinále Copa América sa predĺženie nekoná. Ak sa stretnutie skončí remízou, idú na rad penalty.

Lotériu odštartoval Lionel Messi, ale lobom na štýl Antonína Panenku poslal loptu iba do brvna. Messiho chybu musel zachraňovať Emiliano Martínez. Argentínsky brankár potvrdil povesť odborníka na pokutové kopy, keď vychytal hneď dva, čím zohral dôležitú úlohu pri postupe. Rozhodujúcu penaltu premenil Nicolas Otamendi a posunul La Albiceleste do semifinále.

Ekvádor, ktorý v skupinovej fáze vyhral zápas na Copa América po ôsmich rokoch, sa so súťažou lúči. Naďalej tak platí, že kontinentálny turnaj ešte nevyhral.

La Tri neporazili juhoamerického súpera v Copa América už 23 rokov. Všetky tri víťazstvá v posledných rokoch prišli proti tímom z krajín zóny CONCACAF, ako bola teraz v skupine Jamajka. Argentína sa stretne v boji o finále s víťazom druhého štvrťfinále medzi Venezuelou a Kolumbiou v noci na stredu 10. júla.