Mexiko končí na Copa América už v skupine, Venezuele pomohol k výhre bývalý slovanista

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mexiko končí na Copa América už v skupine, Venezuele pomohol k výhre bývalý slovanista

Venezuelčania vyhrali skupinu B bez straty bodu a so skóre 6:1.
Venezuelčania vyhrali skupinu B bez straty bodu a so skóre 6:1.Profimedia
Futbalisti Ekvádoru si v noci na nedeľu zabezpečili postup do štvrťfinále Copa América. Stačila im k tomu remíza 0:0 s Mexikom, ktoré obsadilo v B-skupine 3. miesto a z turnaja vypadlo.

Mexiko - Ekvádor 0:0

Ekvádor sa môže dostať do prvého semifinále odkedy organizoval podujatie v roku 1993. Vo štvrťfinále sa stretne s obhajcom titulu Argentínou. Ekvádorčania i Mexičania nazbierali štyri body, o postupe napokon rozhodlo lepšie skóre.

"Máme veľmi mladý tím. Vieme, že aj keď dosiahneme dobré výsledky, musíme byť sebakritickí a neustále sa zlepšovať," citovala agentúra AP trénera Ekvádoru Félixa Sáncheza.

Jeho kolega Jaime Lozano čelí ostrej kritike, Mexičania totiž strelili v troch zápasoch iba jeden gól. "Vždy, keď nedosiahnete vytýčený cieľ, tak je tu určité nepohodlie a pochybnosti. To je prirodzené bez ohľadu na to, kto je na lavičke," povedal Lozano. "Rozhodnutie o mojej budúcnosti nie je na mne," dodal.

Konečná tabuľka skupiny B.
Konečná tabuľka skupiny B.Flashscore

Jamajka - Venezuela 0:3

Venezuelčania potvrdili postup hladkým triumfom 3:0 nad Jamajkou, ich tretí gól v zápase strelil bývalý hráč Dunajskej Stredy a Slovana Bratislava Eric Ramírez. Víťaz skupiny nastúpi medzi osmičkou najlepších proti Kanade.

La Vinotinto majú za sebou výbornú skupinovú fázu. Oproti poslednému turnaju, na ktorom nevyhrali v skupine ani raz, pričom dvakrát remizovali a skončili poslední, teraz "béčku" dominovali bez straty bodu so skóre 6:1. Ide o historicky najlepšiu skupinovú fázu Venezuely v histórii. Naopak, Jamajka ani pri tretej účasti na šampionáte a zároveň v deviatom súboji nedokázala získať čo i len bod.