Nebol som pripravený ísť domov, hovorí argentínsky penaltový hrdina Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nebol som pripravený ísť domov, hovorí argentínsky penaltový hrdina Martínez

Martínez vyhral všetky štyri penaltové rozstrely, ktorým s Argentínou čelil.
Martínez vyhral všetky štyri penaltové rozstrely, ktorým s Argentínou čelil.Reuters
Emiliano Martínez (31) sa opäť chopil šance byť spasiteľom Argentíny. Pri jej štvrťfinálovom víťazstve na Copa América v rozstrele s Ekvádorom predviedol dva kľúčové zákroky a vztýčil zástavu svojho tímu po tom, čo kapitán Lionel Messi (37) pri prvom pokuse zlyhal.

Argentína - Ekvádor 2:1 po pen.

Zápas sa v riadnom hracom čase skončil remízou 1:1. Martínezove zákroky proti Angelovi Menovi a Alanovi Mindovi položili Ekvádor na lopatky a pripravili obhajcovi titulu Argentíne pôdu na postup do semifinále. Brankár Albicelestes znova vyburcoval publikum, keď ekvádorský kapitán Enner Valencia nepremenil penaltu. Skúsený strážca svätyne zdôraznil, že pred štartom rozstrelu spoluhráčom dal jasne najavo, že odchod domov neprichádza do úvahy. 

"Chlapcom som povedal, že nie som pripravený ísť domov. Ani oni neboli," prezradil Martínez po tom, čo si prebral ocenenie pre muža zápasu. "Sme majstri sveta i majstri Južnej Ameriky, tento tím si zaslúžil ísť ďalej. Trochu som sa nechal uniesť fanúšikmi, pretože tu boli Argentínčania a moja rodina. Síce sme nehrali tak, ako si ľudia želali, ale nakoniec postupujeme."

Brankár Aston Villy mal plné právo byť pri penaltách sebavedomý. Hovorí o tom skvelá bilancia, keď vyhral všetky štyri rozstrely, ktorým s Argentínou čelil - vrátane legendárneho finálového z majstrovstiev sveta 2022 v Katare pri výhre s Francúzskom.

"Pracujem na tom. Na tréningu sa hádžem aj 500-krát denne," pokračoval hrdina. "Snažím sa byť na čo najlepšej úrovni pre národný tím, pretože krajina si to zaslúži. Ľudia taktiež, ktorí míňajú svoje peniaze, aby sa na nás prišli pozrieť."

Rodrigo de Paul nešetril chválou na adresu svojho brankárskeho spoluhráča. "Pravdou je, že to, čo robí, je šialené. Zaslúži si to. Miluje nosiť tieto farby," uviedol stredopoliar madridského Atlética. "Dáva nám veľkú istotu a pokoj. Snažíme sa robiť to isté pre neho, ale v týchto dôležitých momentoch je vždy pri nás," uzavrel de Paul.

Argentína sa na ceste za 16. triumfom Copa América a najmä obhajobu posledného titulu stretne v semifinále buď s Kanadou, alebo Venezuelou.