Noc krásnych gólov na Copa América. Blysli sa Pulisic či Núňez, Suárez iba na lavičke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Noc krásnych gólov na Copa América. Blysli sa Pulisic či Núňez, Suárez iba na lavičke

Pulisic potiahol svoj tím za výhrou.
Pulisic potiahol svoj tím za výhrou.Profimedia
Šampionát Copa América už pozná výsledky prvých súbojov skupiny C. Hostitelia z USA a národný tím Uruguaja potvrdili roly favoritov a víťazstvami si zaistili ideálny štart turnaja. Svoje triumfy podložili krásnymi presnými zásahmi, v zostave La Celeste sa však neobjavil Luis Suárez (37).

USA - Bolívia 2:0

Na úvodné vystúpenie domáceho mužstva sa prišlo pozrieť takmer 48-tisíc priaznivcov. Svoju účasť na zápase nemuseli ľutovať už hneď v tretej minúte, keď ich ukážkovo zakrútenou ranou potešil americký kapitán Pulisic. Líder USA bol v centre diania aj tesne pred koncom prvej polovice, prihrávkou našiel Baloguna, ktorý umiestneným pokusom upokojil svojich kolegov zvýšením náskoku.

Ofenzívnu dominanciu predvádzali Američania aj v druhej polovici, zahodili niekoľko tutoviek. Dvojgólovým strelcom sa mohol stať Balogun, pre ofsajd však jeho zásah neplatil. Káder USA preukázal jednoznačnú kvalitu a na ďalšie boje domáceho podujatia sa naladil solídnym herným prejavom a cennou výhrou.

Uruguaj - Panama 3:1

V prvých piatich zápasoch padlo na Copa América len osem presných zásahov. Účastníci duelu medzi Uruguajom a Panamou sa rozhodli, že gólový priemer šampionátu o niečo zvýšia a divákom ponúkli štyri trefy. Fanúšikov však nepotešili len počtom gólov, ale aj ich prevedením.

Najprv sa v 16. minúte ukážkovou ranou do horného rohu brány prezentoval Araújo. Z gólového scenára to bolo na dlhšiu dobu všetko, no priaznivcom sa oplatilo čakať - v 85. minúte im skvelý volej predviedol Núňez a v prvej minúte nadstaveného času sa po krásnej hlavičke presadil Viňa.

Zahanbiť sa nenechal ani panamský káder, ktorého jediná trefa stála za to. V 95. minúte sa o ňu postaral výstavnou ľavačkou Murillo. Prekvapením bolo, že najlepší strelec v histórii uruguajskej reprezentácie Luis Suárez sledoval triumf iba z lavičky náhradníkov.