Obranca Slovana pomohol šokovať USA, Uruguaj ponúkol divákom gólový koncert

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obranca Slovana pomohol šokovať USA, Uruguaj ponúkol divákom gólový koncert

Blackman a Davis sa tešili z cenného triumfu.
Blackman a Davis sa tešili z cenného triumfu.Profimedia
Ôsmy hrací deň šampionátu Copa América divákov rozhodne nenudil. Program sa začal prekvapivým obratom Panamy proti domácemu výberu USA, na ktorom sa podieľal aj hráč bratislavského Slovana Cesar Blackman (26). Druhé stretnutie ponúklo gólovú nádielku z produkcie Uruguaja.

Panama - USA 2:1

Meranie síl reprezentácie Panamy s národným tímom USA prinieslo zaujímavé momenty hneď od začiatku. Už v piatej minúte videli fanúšikova v Atlante prvý gól z kopačky McKennieho, ten však neplatil pre ofsajdové postavenie. Tamojších priaznivcov nepotešila ani 18. minúta a červená karta, ktorú videl Timothy Weah.

Americký útočník sa nezvládol udržať na uzde a mimo centra herného diania udrel do hlavy obrancu Millera. Hlavný arbiter mu najprv udelil žltú kartu, no po zhliadnutí záberov VAR hráča Juventusu okamžite vylúčil. O pár chvíľ neskôr sa oslabení Američania dostali do vedenia vďaka prekrásnemu zásahu Baloguna.

Odpoveď Panamy na seba nenechala dlho čakať, už o štyri minúty vyrovnal Blackman. Zástupca úradujúceho slovenského majstra zo Slovana sa prezentoval umiestnenou strelou k žrdi. Jeho reprezentačným kolegom v zostave bol aj druhý futbalista z Niké ligy - obranca Košíc Eric Davis. Nepríjemné prekvapenie dokonal výber z pomedzia Južnej a Strednej Ameriky v 83. minúte, keď sa po centri Ayarzu presadil Fajardo.

Napínavý súboj videl pred koncom ešte jednu červenú kartu, vyslúžil si ju Carrasquilla, ktorý nešetrne skopol Pulusica. Káder kouča Christiansena si už tesný náskok udržal a šokoval hostiteľov šampionátu. Panama v predchádzajúcich 26 stretnutiach s USA vyhrala len dvakrát.

Uruguaj - Bolívia 5:0

Uruguaj predviedol v strete s Bolíviou dominantný výkon a svojmu súperovi naložil päťku. La Celeste posilnili svoju ambíciu získať titul, protivníkovi nedali žiadnu šancu. Po 21 minútach viedli 2:0, presadili sa Pellistri a Núňez.

Na ďalšie gólové momenty sa čakalo až do 77. minúty, keď po ukážkovej uličke od de la Cruza zvýšil náskok favorita Maximiliano Araújo. O chvíľu sa na listinu strelcov zapísal aj Valverde a minútu pred záverom riadnej hracej doby dokonal skazu oponenta Bentancur.

Luis Suárez nastúpil proti Bolívii pred koncom duelu.
Luis Suárez nastúpil proti Bolívii pred koncom duelu.Profimedia

Zápas proti Paname Luis Suárez presedel iba na lavičke, tentoraz však už naskočil do hry, tréner Bielsa mu dal šancu v 83. minúte. Keďže Uruguajčania majú prakticky isté prvenstvo v skupine, môže sa stať, že vo štvrťfinále si skrížia cestu s Brazíliou. K súboju by došlo, ak by sa tím Seleção umiestnil na druhom mieste skupiny D.