Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozlúčka snov. Medzinárodnú kariéru zakončil po triumfe na Copa América Di María

Plný emócií. Posledná rozlúčka s fanúšikmi po finálovom dueli s Kolumbiou pre Di Maríu.
Plný emócií. Posledná rozlúčka s fanúšikmi po finálovom dueli s Kolumbiou pre Di Maríu.AFP
Ofenzívny futbalista Argentíny Ángel Di María (36) uviedol, že nedeľňajší triumf na Copa América s Kolumbiou (1:0 pp) bol dokonalým ukončením jeho kariéry v národnom tíme.

Argentína - Kolumbia 1:0 pp

Víťazstvo 1:0 po predĺžení, o ktorom rozhodol piatym zásahom na šampionáte Lautaro Martínez, zabezpečilo La Albicelestes tretí veľký titul v priebehu ostatných štyroch rokov. Prišiel po zisku Copa América 2021 a ovládnutí majstrovstiev sveta v Katare 2022. Šikovný krídelník už v novembri oznámil, že po turnaji ukončí medzinárodnú kariéru.

"Vysníval som si to. Preto som povedal, že to bude posledná Copa América a tu sa to aj končí. Sníval som, že sa dostanem do finále. Sníval som, že ho vyhrám, že takto odídem do reprezentačného dôchodku," uviedol.

Argentínsky tréner Lionel Scaloni stiahol Di Maríu v záverečných minútach predĺženia, čím mu zabezpečil emotívnu rozlúčku od fanúšikov, ktorá ho dojala.

"Nosím v sebe toľko krásnych pocitov. Som nesmierne vďačný tejto generácii. Dala mi všetko, vďaka nej som dosiahol to, čo som tak veľmi chcel. Dnes odchádzam týmto spôsobom. Dá sa to vôbec lepšie, ak nie takto?" zamyslel sa.

Di María bol súčasťou generácie s Lionelom Messim, ktorá v roku 2008 vyhrala olympijské hry, ale následne jej veľký triumf chýbal. Národ bol frustrovaný, že sa krajina nedokázala dostať do finále na veľkom fóre. Lenže pod vedením Lionela Scaloniho sa všetko zmenilo. Argentína ovládla všetko, čo mohla. V nedeľu získala rekordné 16. víťazstvo na Copa América.

"Zdá sa to jednoduché, ale je to veľmi ťažké. Viem to, pretože som 10, 11 rokov žil aj na druhej strane a bojoval som o to," prezradil futbalista portugalskej Benficy, s ktorou sa dohodol na ročnom predĺžení kontraktu.

"Nie je ľahké dostať sa do finále a vyhrať ho. Teraz sa to podarilo. V určitom okamihu sa to muselo stať. Bol by som rád, keby sa mi podarilo vyhrať aj s predchádzajúcou partiou hráčov, tiež sme si to zaslúžili, ale títo chlapci mi dali všetko," dodal.

Ángel Di María strelil gól, ktorým vystrelil Argentínčanom zlatú medailu v Pekingu, taktiež sa postaral o triumf s Brazíliou vo finále Copa América 2021. Presný zásah pridal tiež v Katare proti Francúzsku. Za reprezentáciu odohral 141 duelov, v ktorých vsietil 32 gólov a pridal 11 asistencií. Zahral si na štyroch svetových šampionátoch. V drese Argentíny debutoval v roku 2008.