Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štyri kométy Copa América: Odsúvaný krídelník Manchestru United i brankár z tretej ligy

Jon Aramburu z Venezuely bol jednou z hviezd Copa América.
Jon Aramburu z Venezuely bol jednou z hviezd Copa América.AFP
Copa América sa skončila víťazstvom Argentíny nad Kolumbiou 1:0, čím La Albicelestes získali 16. kontinentálny titul. V súťaži, ktorej sa zúčastnilo 16 krajín zo zón CONMEBOL a CONCACAF, sa predstavilo mnoho mladých hráčov, ktorí by mohli v nasledujúcich rokoch zažiariť na svetovej scéne.

V rámci systému hodnotenia hráčov Flashscore počas Copa América vynikli štyria hráči, ktorí ukázali potenciál stať sa hviezdami reprezentácií i tímov.

Patrick Sequeira (Kostarika)

Kostarický brankár sa postaral o jedno z najväčších prekvapení na Copa América, keď vychytal remízu 0:0 proti Brazílii. Sequeira vygumoval brazílsky útok siedmimi zákrokmi, čím krajine zabezpečil historický výsledok.

Reprezentačná jednotka hrá za Ibizu, tím v tretej španielskej lige, avšak po dobrých výkonoch by sa naňho mohlo v lete zamerať viac klubov. Stále iba 25-ročný Sequeira sa pevne etabloval ako nástupca legendárneho Keylora Navasa.

Patrick Sequeira vynikal v bráne Kostariky.
Patrick Sequeira vynikal v bráne Kostariky.AFP

Jon Aramburu (Venezuela)

Pravý obranca Jon Aramburu, ktorý dosiahol tretie najlepšie priemerné hodnotenie podľa Flashscore spomedzi všetkých hráčov (7,9), predvádzal na Copa América vynikajúce výkony. Dvadsaťjedenročný Venezuelčan má zmluvu do roku 2026 s Realom Sociedad.

Aramburu bol v úvodnom zápase Venezuely náhradníkom, od druhého duelu si však vybojoval miesto v základe. Mladík dosiahol hodnotenie 8,0 proti Mexiku, 7,5 proti Jamajke a 8,1 pri štvrťfinálovej prehre s Kanadou.

Jon Aramburu očaril v drese Venezuely.
Jon Aramburu očaril v drese Venezuely.Profimedia

Richard Ríos (Kolumbia)

Richard Ríos, ktorý je pre brazílskych priaznivcov známy vďaka pôsobeniu v Palmeirase, hviezdil na Copa América na ceste do finále. Kolumbijčan s číslom šesť na drese bol oporou stredu poľa.

Za Kolumbiu nastúpil v každom zápase a vo všetkých získal hodnotenie Flashscore vyššie ako 7. Stredopoliar vynikol najmä pri víťazstve nad Paraguajom a pri výhre nad Panamou. Vydláždil si tým cestu do Európy?

Richard Ríos má za sebou fantastickú Copa América.
Richard Ríos má za sebou fantastickú Copa América.AFP

Facundo Pellistri (Uruguaj)

Uruguaj predstavil na Copa América novú éru talentov a Pellistri je hlavným menom nastupujúcej generácie. Dvadsaťdvaročný krídelník hral už na majstrovstvách sveta v roku 2022, ale až terajší útočný štýl Marcela Bielsu naňho upriamil pozornosť. Predviedol sa predovšetkým v skupinovej fáze, keď skóroval a asistoval pri víťazstve Uruguaja nad Bolíviou 5:0.

Pellistri je hráčom Manchestru United už od októbra 2020, avšak v klube z Old Trafford je zatiaľ odsúvaný na druhú koľaj, keď v Premier League odohral len 13 zápasov bez gólu a s asistenciou. Dvakrát hosťoval v Alavési, v ostatnej sezóne si ho požičala Grenada, za ktorú zaknihoval v 15 dueloch La Ligy bilanciu 2+1.

Pellistri je budúcnosťou uruguajskej reprezentácie.
Pellistri je budúcnosťou uruguajskej reprezentácie.AFP