Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suárez ostro kritizuje Bielsu: Rozdelil celý tím Uruguaja, nerád sa rozpráva s lídrami

Suárez vyjadril svoj názor.
Suárez vyjadril svoj názor.REUTERS / Henry Romero
Bývalý uruguajský reprezentant Luis Suárez (37) prišiel s kritikou na adresu trénera Marcela Bielsu (69). Útočník tvrdí, že štýl skúseného kouča rozdelil hráčov národného tímu do takej miery, že niektorí zvažujú odchod z mužstva.

Najlepší strelec histórie národného výberu Uruguaja ešte len v septembri ukončil reprezentačnú kariéru. Suárez teraz uviedol, že Bielsova taktika a zmeny, ktoré uskutočnil od svojho nástupu do funkcie minulý rok, spôsobili v tíme rozkol.

"Poprosím fanúšikov, aby si to nevylievali na hráčoch, keď sa im nedarí. Bielsa rozdelil celé mužstvo pre spôsob, akým trénuje. Hráči dosiahnu určitú hranicu a vybuchnú. Boli tam dokonca spoluhráči, ktorí mi povedali, že hrajú len na Copa América a nič iné," povedal hráč Interu Miami v rozhovore pre DSports.

Následne dodal, že na kontinentálnom šampionáte v USA, na ktorom Uruguaj obsadil tretie miesto, sa stali veci, s ktorými nesúhlasil, ale rozhodol sa o nich mlčať: "Všetci vieme, že sa nerád rozpráva s lídrami alebo hráčmi so skúsenosťami. Musel som mlčať z úcty k národnému tímu a v záujme spolunažívania. Nechcel som byť súčasťou problému."

Jednou zo situácií malo byť zlé zaobchádzanie so stredopoliarom Agustína Canobbiom, ktorý bol nútený trénovať iba ako podávač lopty či v úlohe istého sparing partnera. "Hráča, ktorý je jedným z 26 vybraných na Copa América, nemožno nútiť, aby sa zúčastňoval ako sparing. Je to nepríjemné. Chápem Agustina. Budem ho podporovať, veľa sa držal v úzadí," vravel Suárez. 

Najbližší zápasový program Uruguaja.
Najbližší zápasový program Uruguaja.Flashscore

"Zamestnanci nesmú prísť a pozdraviť nás alebo sa s nami najesť. Mnohí hráči zorganizovali míting, aby požiadali trénera aspoň o dobré ráno, on sa ani nepozdravil. Bolí ma, keď vidím, čím si národný tím prechádza," doplnil slová o negatívnej atmosfére v zákulisí.