Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdá rana. Dybala nesie vynechanie z nominácie na Copa América ťažko

Dybala strelil v minulej sezóne za AS Rím 16 gólov.
Dybala strelil v minulej sezóne za AS Rím 16 gólov.Reuters
Futbalista AS Rím Paulo Dybala (30) uviedol, že nezaradenie na súpisku reprezentácie Argentíny pre turnaj Copa América je pre neho nečakanou ranou. Bývalý hráč Juventusu priznal, že so svojou účasťou v USA počítal.

Dybala strelil v minulej sezóne za rímske AS 16 gólov v 39 vystúpeniach, ale bojoval so zraneniami a minulý týždeň prekvapivo chýbal v 29-člennom kádri, ktorý zostavil Lionel Scaloni. Kouč musí zo zoznamu na šampionát, ktorý sa koná od 20. júna do 14. júla, vyradiť ešte troch hráčov.

"Mal som pocit, že som tento rok urobil niekoľko dobrých vecí," povedal vo štvrtok víťaz majstrovstiev sveta 2022 pre The Athletic. "Bol som presvedčený o tom, že sa dostanem do tímu, takže to bola pre mňa veľmi tvrdá rana. Byť súčasťou národného tímu je jedna z najlepších vecí vôbec.

"Zároveň však chápem, že pre nášho trénera je ťažké vyberať. Rešpektujem jeho rozhodnutie. Mám s ním skvelý vzťah a určite vybral pre tím to najlepšie," dodal.

Dybala má v Ríme ešte rok platnú zmluvu a povedal, že si nie je istý, aká bude jeho budúcnosť. "Taliansko mi dalo všetko," nechal sa počuť hráč, ktorý na Apeninskom polostrove pôsobil 12 rokov v Ríme, Juventuse a Palerme: "Bolo by ťažké odísť, ale samozrejme, vždy ste zvedaví a premýšľate, ako by sa vám darilo v takých kvalitných súťažiach ako La Liga a Premier League, kde sú skvelé tímy a skvelí hráči."

Argentína odohrá pred Copa América, kde sa v skupine A stretne s Peru, Čile a Kanadou, prípravné zápasy proti Ekvádoru 9. júna a Guatemale 14. júna.