Urážali ho, chceli ho rozladiť priateľkou. Zázračný tínedžer Endrick enormný tlak nevníma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Urážali ho, chceli ho rozladiť priateľkou. Zázračný tínedžer Endrick enormný tlak nevníma

Endrick by mal byť budúcnosťou brazílskej reprezentácie.
Endrick by mal byť budúcnosťou brazílskej reprezentácie.AFP
Brazílsky zázračný tínedžer Endrick (17) dúfa, že sa prvýkrát predstaví v reprezentácii na veľkom turnaji, keď jeho krajina nastúpi v noci na utorok proti Kostarike v úvodnom zápase Copa América.

Útočník, ktorý prišiel do Realu Madrid z Palmeirasu, vie, že má pred sebou dlhú cestu, aby sa presadil do základnej zostavy Brazílie v nabitom tíme, v ktorom nájdeme v útoku mená ako Raphinha, Vinícius Jr. či Rodrygo.

"Len Boh vie, kedy nastúpim. Som veľmi vďačný za to, že mám za trénera Abela Ferreiru. Všetko závisí od Boha a "profesora" Dorivala Júniora, je to veľkolepý tréner. Robí to, čo je pre brazílsky tím najlepšie," uviedol Endrick na piatkovej tlačovej konferencii.

Endrick, ktorý sa v marci stal najmladším hráčom, ktorý skóroval v reprezentačnom zápase vo Wembley, keď zabezpečil Brazílii víťazstvo 1:0 nad Anglickom, sa presadil aj v ďalších prípravných dueloch pred Copa América - gólom prispel k víťazstvu 3:2 nad Mexikom a skóroval aj proti Španielsku.

Endrick dodal, že napriek mladosti nebol na ihrisku pod tlakom, pretože si proti oponentom veril: "Vždy som bol v živote predčasne vyspelý a odkedy som sa stal profesionálom, hral som proti súperom, ktorí si ma vždy doberali, urážali ma, hovorili o mojej rodine, priateľke," povedal.

"Rýchlo som si na to zvykol, hoci mám len 16 rokov. Som pokojný a dúfam, že môžem pomôcť. Myslím si, že je to správne, vo futbale musíte protivníka rozladiť. Od môjho príchodu to tak bolo, ale prispôsobil sa tomu a som presvedčený, že môžem tímu pomôcť." Brazília sa v skupine D stretne okrem Kostariky aj s Paraguajom a Kolumbiou.