Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Uruguaj vyradil vo štvrťfinále Copa América po penaltách Brazíliu, ďalej ho čaká Kolumbia

Rozhodujúcu penaltu premenil Manuel Ugarte.
Rozhodujúcu penaltu premenil Manuel Ugarte.AFP
Futbalisti Uruguaja postúpili do semifinále Copa América. Vo štvrťfinálovom dueli v Las Vegas zdolali Brazíliu v jedenástkovom rozstrele 4:2, v riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 0:0. V boji o finále narazia na Kolumbiu, ktorá rozdrvila Panamu 5:0.

Uruguaj - Brazília 1:0 po pen.

Uruguaj pritom dohrával zápas iba s desiatimi hráčmi, v 74. minúte dostal červenú kartu Nahitan Nández. Brazília bez suspendovaného Viníciusa Júniora, ktorý sledoval duel len z tribúny, nedokázala početnú výhodu využiť. Duel tak dospel až do rozstrelu. 

Na strane kanárikov najprv nepremenil jedenástkový pokus Eder Militao, ktorému vyrazil strelu Sergio Rochet, potom Douglas Luiz trafil žrď. V drese Uruguaja zaváhal len José María Giménez. Rozhodujúcu jedenástku premenil v piatej sérii Manuel Ugarte. Uruguaj naďalej môže pomýšľať na zisk rekordnej 16. trofeje z juhoamerického šampionátu.

"Všetko, čo sa stane, sa stane uruguajským štýlom, pretože hráči sú tí, ktorí dávajú všetko pre tím. Bol to zápas s minimom gólových šancí, mužstvá sa tesne bránili, držali si pozície. Keď sme hrali s desiatimi, stiahli sme sa na vlastnú polovicu a zamerali na bránenie. Hráči boli veľmi pokojní v rozstrele, ten si vyžaduje nielen presnosť, ale aj charakter," povedal podľa agentúry AP tréner Uruguaja Marcelo Bielsa.

Kolumbia - Panama 5:0

Kolumbiu potiahol v Glendale za triumfom James Rodríguez, ktorý skóroval z pokutového kopu a dalšie dva góly pripravil spoluhráčom. Los Cafeteros sú nezdolaní už 27 zápasov, pričom na Copa América sa dostali do semifinále aj v ostatnej edícii. V roku 2021 tam prehrali s Argentínou na penalty, v bitke o tretie miesto uspeli proti Peru. 

V drese Panamy hrali v základnej zostave aj dvaja nikéligisti z minulej sezóny - César Blackman (Slovan Bratislava) a Éric Davis (Košice). Obaja boli v priebehu duelu vystriedaní. Krajina zo zóny CONCACAF sa zúčastnila šampionátu len druhýkrát (predtým 2016), prvý raz postúpila do vyraďovacej fázy.

V druhom semifinálovom zápase sa obhajcovia titulu a úradujúci majstri sveta z Argentíny stretnú s prekvapením turnaja Kanadou.