Venezuela je druhým štvrťfinalistom na Copa América, Jamajka na turnaji končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Venezuela je druhým štvrťfinalistom na Copa América, Jamajka na turnaji končí

Radosť Venezuelčanov po góle Rondóna.
Radosť Venezuelčanov po góle Rondóna.AFP
Futbalisti Venezuely si ako druhý tím po Argentíne zabezpečili miestenku vo štvrťfinále na 48. ročníku juhoamerického šampionátu Copa América. Vo svojom druhom zápase v kalifornskom Inglewoode zdolali Mexiko 1:0. V ďalšom stretnutí B-skupiny vyhral Ekvádor nad Jamajkou 3:1. Rozhodujúcu trefu z penalty zaknihoval Kendry Páez (17), druhý najmladší strelec v histórii turnaja.

Venezuela - Mexiko 1:0

Venezuela nadviazala na triumf proti Ekvádoru v úvodnom zápase (2:1) a pripísala si ďalšie tri body, ktoré jej zaručujú miestenku vo vyraďovacej časti. Vylepší si tak umiestnenie z predchádzajúceho kontinentálneho šampionátu, keď nepostúpila zo skupiny. Len prvýkrát sa jej stalo, že na Copa América vyhrala dva po sebe idúce duely (premiérovo v 2016 opäť v USA).

Jediný gól duelu s Mexikom zaznamenal v 57. minúte Salomón Rondón, keď premenil pokutový kop. Súper mohol vyrovnať takisto z penalty, no pokus Orbelina Pinedu zneškodnil brankár Rafael Romo. Venezuela je po dvoch zápasoch na čele skupiny so šiestimi bodmi, skupinu uzavrie duelom proti Jamajke.

Ekvádor - Jamajka 3:1

Ekvádor zvíťazil práve nad Jamajkou, keď o svojom triumfe rozhodol už v prvom polčase. V 13. minúte si dal vlastný gól Kasey Palmer a pred prestávkou zvýšil z penalty Kendry Páez. V 54. minúte sa síce presadil Michail Antonio, no v závere upravil výsledok striedajúci Alan Minda.

Ekvádor čaká v noci na pondelok priamy súboj s Mexikom o druhú postupovú priečku z "béčka". Jamajka na šampionáte končí, keďže v dvoch dueloch nezískala ani bod a nezmení to ani prípadný triumf nad Venezuelou. Jamajčania síce prehrali aj ôsme meranie síl na záverečnom šampionáte, na druhej strane strelili vôbec prvý gól v histórii.