Venezuele k obratu pomohlo vylúčenie, Jamajka nebodovala na Copa América ani po siedmy raz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Venezuele k obratu pomohlo vylúčenie, Jamajka nebodovala na Copa América ani po siedmy raz

Eduard Bello sa postaral o víťazný gól Venezuely.
Eduard Bello sa postaral o víťazný gól Venezuely. AFP
Juhoamerický turnaj Copa América pokračoval v noci na nedeľu svojím tretím hracím dňom, keď odštartovala skupina B. V nej Ekvádor neudržal tesné vedenie proti Venezuele, ktorá potrestala vylúčenie kapitána súpera. Mexiko si splnilo papierovú povinnosť, keď porazilo outsidera z Jamajky.

Ekvádor - Venezuela 1:2

Kapitán Ekvádoru Enner Valencia nebude rád spomínať na otvárací duel vlastnej krajiny na 48. ročníku Copa América. Bývalý útočník West Hamu, Evertonu či Fenerbahce trafil už v 22. minúte do hrude Venezuelčana Josého Martíneza a bol predčasne poslaný pod sprchy. Pôvodne videl žltú kartu, ale systém VAR po kontrole incidentu rozhodnutie sprísnil.

Napriek tomu, že Ekvádor hral v oslabení, tak udrel ako prvý ešte do prestávky, keď sa presadil Jeremy Sarmiento. Venezuela početnú výhodu predsa len využila zásahmi v 64. a 74. minúte, o ktoré sa postarali Jhonder Cádiz a Eduard Bello. V konečnom dôsledku ide o prvé väčšie prekvapenie na tohtoročnom turnaji.

Uplynulá edícia Copa América Venezuelčanom vôbec nevyšla, v roku 2021 skončili už v skupine bez víťazstva. Teraz majú po debute na šampionáte tri body a ujali sa vedenia v skupine B pred Mexikom.

Mexiko - Jamajka 1:0

Juhoamerický turnaj sa koná tento rok v Spojených štátoch amerických, kde majú takmer domácu pôdu reprezentanti Mexika. Väčšina z 53 763 divákov na NRG Stadium v Houstone poporovala svojich miláčikov vo farbách zelenej, bielej a červenej. 

El Tricolor odštartoval triumfom nad outsiderom trefou Gerarda Arteagu v 69. minúte, no už po polhodine musel z hry odísť Edson Álvarez, opora mexického stredu poľa. Kmeňový hráč West Hamu si podľa všetkého poranil zadný stehenný sval a až najbližšie dni ukážu rozsah zranenia.

Jamajka síce strelila gól za stavu 0:0 po práci Michaila Antonia, no ten bol nakoniec neuznaný pre ofsajd. Ostrovná krajina sa zúčastňuje na Copa América po tretí raz po edíciach v rokoch 2015 a 2016.

Výsledok? Zatiaľ katastrofálny. Zo siedmich duelov je sedem prehier, dokonca bez jediného streleného gólu. Až päť meraní síl pritom The Reggae Boyz prehrali pomerom 0:1.

Ďalšie zápasy skupiny B sú na programe v noci na štvrtok. Proti sebe sa postavia víťazi duelov, zatiaľ čo o prvé body sa pobijú Ekvádor s Jamajkou.

Tabuľka skupiny B po úvodných zápasoch.
Tabuľka skupiny B po úvodných zápasoch.Flashscore