Vinícius v drese Brazílie premiérovo dvojgólový, Kolumbia smeruje do štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vinícius v drese Brazílie premiérovo dvojgólový, Kolumbia smeruje do štvrťfinále

Vinícius si duel proti Paraguajčanom užil.
Vinícius si duel proti Paraguajčanom užil.AFP
Kolumbia zvládla aj svoje druhé vystúpenie na Copa América a s istotou si zahrá štvrťfinále. Favorit z Brazílie si po šokujúcej remíze z úvodného duelu napravil chuť proti Paraguaju, veľkú zásluhu mal na tom dvojgólový Vinícius Júnior (23).

Kolumbia - Kostarika 3:0

Kostarický brankár Sequeira podal v prvom dueli proti Brazílii kvalitný výkon a pod cennú remízu s ašpirantom na titul sa podpísal siedmimi zákrokmi. Tentoraz si však vybral slabšiu chvíľku a Kolumbiu nasmeroval za tromi bodmi po tom, čo doslova vletel do útočníka Córdobu a zavinil tým pokutový kop, z ktorého inkasoval otvárací gól merania síl. Úspešným exekútorom penalty bol liverpoolsky Díaz.

Ďalší presný zásah padol krátko pred uplynutím hodiny hry, po rohovom kope sa hlavičkou presadil Davinson Sánchez a následne sa rozhodol pre pekné gesto - gól oslávil ukázaním dresu spoluhráča Lucimího, ktorý sa zranil v prvom zápase. Hráč Bologne mu za túto náklonnosť poďakoval priamo z tribúny.

O tri minúty neskôr sa nechytateľnou ranou prezentoval Córdoba a upravil tak konečnú podobu výsledku. Šesťbodoví Los Cafeteros už majú istotu postupu medzi osem najlepších, o prvé miesto v skupine sa pobijú s Brazíliou.

Paraguaj - Brazília 1:4

Prvýkrát počas svojej kariéry v drese brazílskej reprezentácie skóroval Vinícius Júnior dvakrát v jednom zápase. Bol hviezdou víťazstva nad Paraguajom, vďaka ktorému sa tím Seleção Brasileira dostal veľmi blízko k prieniku do štvrťfinále. Po nevýraznom úvodnom predstavení si jeden z favoritov napravil chuť.

Krátko po polhodine hry nepremenil pokutový kop Paquetá, o pár okamihov neskôr sa však zapojil do krásnej ofenzívnej akcie a prihrával na prvý gól Viníciusa, na ktorého o osem minút neskôr nadviazal aj Savio. Spomínaná hviezda Realu Madrid potom ešte pred polčasovou prestávkou umne dosledovala nejasnú situáciu v šestnástke súpera a zvýšila na 3:0.

Paraguajčania sa nemienili vzdať, tri minúty po zmene strán znížili zásluhou Aldereteho razantnej strely spoza pokutového územia. Potom dávku odvahy ukázal Paquetá, ktorý si pre seba vzal aj druhú penaltu v zápase, z tejto sa už dokázal presadiť. Pred tretím vystúpením na šampionáte tak stráca štvorbodová Brazília na lídra z Kolumbie dva body, práve tieto dva celky sa stretnú v záverečnom súboji skupiny D.