Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carlo Ancelotti: Nemôžeme sa zblázniť, rozhodujúce budú malé detaily

Carlo Ancelotti má pred sebou výzvu v podobe ďalšieho El Clásica. Tentoraz v odvete semifinále CdR.
Carlo Ancelotti má pred sebou výzvu v podobe ďalšieho El Clásica. Tentoraz v odvete semifinále CdR.AFP
Carlo Ancelotti (63) predstúpil pred médiá pred rozhodujúcim druhým zápasom semifinále Copa del Rey proti FC Barcelona. Jeho zverenci vstúpia do stretnutia s jednogólovým mankom, ktoré si priviezli na Camp Nou z domáceho vystúpenia.

Zmeny v základnej zostave

"Kroos a Modrič sú nedotknuteľní, ale to neznamená, že budú hrať. Je veľa nedotknuteľných, no potom musíte vybrať správnu jedenástku. Musím myslieť na hráčov, ktorých mám na lavičke. Začiatok nie je úplne najdôležitejší. Dôležité je byť dominantný a diktovať tempo hry."

Rozhodcovia a VAR

"Radšej premýšľam o hre a nie o tom, čo pískajú arbitri. Najdôležitejšie je pre nás pripraviť sa na zápas a vyhrať."

Dôležitosť El Clásica

"Pre mňa je Clásico vždy najdôležitejší súboj. Rovnako pre fanúšikov i hráčov. Je tu veľmi veľká rivalita. Copa del Rey je dôležitá súťaž a sme blízko k tomu, aby sme sa dostali do finále."

Dynamika tímu

"Úprimne, v ostatných dueloch s Barcelonou sme si počínali dobre. Na druhej strane, keď je negatívny výsledok, nepozeráme sa iba naň. Dokonca v poslednom El Clásicu sme boli veľmi blízko k víťazstvu. Môže sa zmeniť zostava, ale aj nemusí. Chceme podať komplexne dobrý výkon, pretože dva predchádzajúce neboli zlé."

Ostatné El Clásica.
Ostatné El Clásica.Flashscore

Energia tímu

"Ak hovoríme o energii, je jasné, že v týchto zápasoch je dôležitá. V týchto dueloch je veľký tlak a dôležité môžu byť aj skúsenosti starších futbalistov."

Predchádzajúce El Clásico

"Nemôžeme sa zblázniť pri chcení skórovať. Musíme hrať komplexne s loptou a bez nej. Veľakrát sme to naposledy nedodržali, čo rozhodlo. Nebudeme sa blázniť. Môžete streliť gól v piatej minúte a následne dva inkasovať. Ide len o to, ako som povedal, odohrať komplexne dobrý zápas."

Tchouaméni a Camavinga

"Každý chce hrať od začiatku. Je veľmi ťažké vyberať zostavu, pretože máte k dispozícii vždy viac ako 11 hráčov, ktorí si zaslúžia hrať. Tchouaméni prináša veľa pre obranu. Camavingu je náročné dostať pod tlak, pretože je technickejší. Svoj moment využil veľmi dobre."

Štatistika prvého semifinále.
Štatistika prvého semifinále.Flashscore

Favorit zápasu

"Musíme zvrátiť nevýhodu, s ktorou nastúpime. Rozhodujúce budú malé detaily."

Prekvapenie pre Barcu

"Je ťažké zmeniť systém po tom, čo celý rok pracujeme v tom istom. Práve v malých detailoch môžete súpera prekvapiť. Vo všeobecnosti platí, že zmena systému môže prekvapiť skôr vás."