Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mohol by si Messi zahrať v Copa Libertadores? Miami dostalo nečakanú ponuku

Messi by si mohol za severoamerický tím zahrať juhoamerickú Ligu majstrov.
Messi by si mohol za severoamerický tím zahrať juhoamerickú Ligu majstrov.Profimedia
Príchodom Lionela Messiho (36) do Interu Miami sa veci v Severnej Amerike rýchlo menia a ako sa zdá, tak by zmeny nemuseli zostať iba v tejto časti svetadielu.

Viaceré svetové médiá informujú, že prezident Argentínskej futbalovej asociácie (AFA) Claudio Tapia pozval Inter Miami, aby bolo súčasťou novej sezóny prestížnej súťaže Copa Libertadores, čo je juhoamerická verzia Ligy majstrov. Ak by sa to stalo realitou, premiéru v súťaži by zažil prvý klub mimo kontinentu.

Stalo by sa tak budúci rok 2024, keďže aktuálne je Copa Libertadores vo štvrťfinále. Prípadná dohoda by bola pre všetky zúčastnené strany výhodná po marketingovej aj finančnej stránke. Lionel Messi pritom nikdy medzi seniormi v Južnej Amerike nehral, keďže Newell's Old Boys opustil už ako trinásťročný.

Argentínsky majster sveta od príchodu do Miami odohral šesť zápasov, presadil sa v každom jednom z nich. Všetky boli v rámci Ligového pohára, kde sa trafil celkovo deväťkrát a v noci zo soboty na nedeľu na Inter čaká finále proti Nashville SC. "The Herons" môžu získať prvú trofej v ére klubu.

Postupom do spomínaného finále sa Miami kvalifikovalo medzi najlepších šestnásť tímov Ligy majstrov zóny CONCACAF. Miestenku má aj spomínaný Nashville, takisto kanadský Vancouver, ako aj šestica mexických celkov Pachuca, Toluca, Tigres, Chivas, América a Monterrey.