Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol obnovuje víťaznú mentalitu. Raspadori nechce porovnávať mužstvo s minulým rokom

Neapol sa v ďalšom kole Coppa Italia stretne s Laziom.
Neapol sa v ďalšom kole Coppa Italia stretne s Laziom. TASR Alessandro Garofalo / LaPresse via AP
Neapol vo štvrtkovom zápase Coppa Italia zdemoloval Palermo vysoko 5:0. Giacomo Raspadori (24) po suverénnom víťazstve vyhlásil, že mužstvo je po nevydarenej minulej sezóne pripravené opäť bojovať o trofeje

Neapol - Palermo 5:0

Šampióni Serie A z roku 2023 zakončili uplynulý ligový ročník na 10. mieste. V Coppa Italia a rovnako Lige majstrov sa ich púť skončila už v osemfinále. "Nemá zmysel porovnávať sa s minulým rokom, obnovujeme víťaznú mentalitu. Kontinuita počas 90 minút ako dnes je základom, musíte mať správny rytmus počas celého zápasu,“ vyhlásil Raspadori pre televíziu Italia 1.

Neapol pôsobil od začiatku neúnavným dojmom. Belgický krídelník Cyril Ngonge sa dvakrát presadil počas úvodných 12 minút, čím naštartoval jednoznačný domáci triumf 5:0. Do streleckej listiny sa zapísali aj Juan Jesus, David Neres a Scott McTominay. "Myslím si, že sme na dobrej ceste. Výborne spolupracujeme s trénerom a dávame do toho všetko,“ povedal prvý menovaný.

Palermo v 59. minúte prišlo zásluhou červenej karty o Aljošu Vašića, ktorý dostal červenú kartu za nebezpečný zákrok. Z hlbokého bloku sa už od tohto momentu dostať nedokázalo.

Antonio Conte pochválil profesionalitu svojich zverencov. "Chlapci z minulého roka a nové posily sa veľmi dobre integrovali, pracujeme v správnej atmosfére. Prebudovávame starý základ s hráčmi, ktorí priniesli novú energiu a predovšetkým sú seriózni,“ hodnotil tréner Neapola.

Stanislav Lobotka nastúpil v základnej zostave domácich. Na ihrisku sa zdržal do 57. minúty, keď ho nahradil Frank Anguissa. Slovenský stredopoliar sa asistenciou podieľal na druhom presnom zásahu svojho mužstva.