Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný 15. pohárový triumf Juventusu. Do histórie sa zapísal aj Allegri

Dušan Vlahovič sa stal hrdinom Juventusu vo finále Talianskeho pohára.
Dušan Vlahovič sa stal hrdinom Juventusu vo finále Talianskeho pohára.Profimedia
Rímske Stadio Olimpico hostilo finále Talianskeho pohára. Po druhý raz v histórii tejto súťaže na seba narazili v boji celkový primát Atalanta a Juventus. Bianconeri rozhodli o svojom pätnástom pohári už v štvrtej minúte. Postaral sa o to Dušan Vlahovič (24).

Atalanta - Juventus 0:1

Premiérovo bojovali obaja proti sebe o trofej v máji 2021, rovnako o Taliansky pohár. Na štadióne Sassuola uspel vtedy Juventus 2:1 (Kulusevski, Chiesa - Malinovskyi). Bol to tiež duel dvoch najdlhšie slúžiacich trénerov. Na jednej strane Gasperini s 383 zápasmi na lavičke Atalanty (historicky najviac) a na druhej Allegri, ktorý je so 420. stretmi na druhej priečke za Trapattonim (596). 

Do súboja vlietla ako víchor stará dáma, ktorá sa už v štvrtej minúte ujala vedenia. Skóre finále otváral Dušan Vlahovič. Stal sa ešte len tretím hráčom Juventusu, ktorému sa podarilo skórovať v dvoch finálových edíciách (Charles 58/59 a 59/60 a Bellini 37/38 a 41/42). Srb sa presadil aj pred dvomi rokmi do siete Interu. Piaty pohárový zárez zaznamenal tréner Allegri, čím predbehol Svena-Görana Erikssona a Roberta Manciniho so štyrmi.

Niekdajší taliansky hegemón Juventus získal prvú trofej od roku 2021. Stará dáma je rekordérom súťaže s veľkým náskokom. O druhé miesto sa delia AS Rím a Inter Miláno s deviatimi víťazstvami. Atalanta vyhrala Taliansky pohár len v roku 1963, ďalšie štyri finále prehrala. S ročníkom sa však nemusí rozlúčiť bez trofeje, keďže klub z Bergama čaká o týždeň finále Európskej ligy proti Leverkusenu.