Slzy Ronalda po pohárovom finále. Al-Nassr padol po penaltách a ostal bez trofeje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slzy Ronalda po pohárovom finále. Al-Nassr padol po penaltách a ostal bez trofeje

Ronaldo sa z pohárového prvenstva tešiť nemohol.
Ronaldo sa z pohárového prvenstva tešiť nemohol.Profimedia
Ani vo svojej druhej sezóne v Saudskej Arábii sa Cristianovi Ronaldovi (39) nepodarilo získať žiadnu cennú trofej. Vo finále tamojšieho pohára podľahol s Al-Nassrom na penalty Al-Hilalu, ktorý predtým ovládol aj ligu práve pred tímom hviezdneho Portugalčana. Pohárový neúspech päťnásobný držiteľ Zlatej lopty priamo na ihrisku oplakal.

Al-Hilal - Al-Nassr 2:1 po pen.

Al-Hilal viedol vo finále od siedmej minúty zásluhou srbského útočníka Mitroviča. V 56. minúte prišiel Al-Nassr o kolumbijského brankára Ospinu, ktorý videl priamu červenú kartu. Bývalý gólman Arsenalu či Neapolu bol vylúčený za hru rukou mimo pokutového územia. V závere riadneho hracieho času putoval pod sprchy aj jeho súper - obranca Bulayhi si vylúčenie vyslúžil úderom hlavou do protivníka.

Ligovému vicemajstrovi sa vzápätí podarilo vyrovnať a do kariet mu zahrali aj ďalšie chvíle. Od 90. minúty totiž Al-Hilal hral už len s deviatimi mužmi, keďže druhú žltú kartu uvidel Koulibaly. Zápas nerozhodlo ani následné predĺženie a smerovalo sa do penaltového rozstrelu.

V pokusoch zo značky pokutového kopu bol úspešnejší Al-Hilal, vyhral ho 5:4. Ronaldovmu mužstvu nepomohla ani premenená penalta svojho lídra v druhej sérii. Portugalčan v tejto sezóne zažiaril aspoň individuálne, keď s 35 zásahmi vytvoril nový rekord v počte strelených gólov v sezóne Saudi Pro League.

Ronaldo pôsobí v Saudskej Arábii už rok a pol po tom, čo sa predčasne skončil jeho druhý angažmán v Manchestri United. Zmluvu má bývalý kanonier Realu Madrid či turínskeho Juventusu platnú ešte na jeden rok.

Al-Hilal tak po triumfe v Superpohári a v ligovej súťaži zaknihoval aj pohárové prvenstvo, čo znamená, že v aktuálnom ročníku sa teší zo zisku treble.