Tréner Guľa si našiel nový angažmán, premiérovo zamieri na juh Európy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Guľa si našiel nový angažmán, premiérovo zamieri na juh Európy

Guľa má namierené na Cyprus.
Guľa má namierené na Cyprus.TASR
Adrian Guľa (48) si našiel nový angažmán. Slovenský kouč, ktorý je od polovice novembra 2023 bez práce, sa dohodol s cyperským Apollonom Limassol. Jeho posledným pôsobiskom bola Dunajská Streda.

Guľa skončil na lavičke DAC pre neuspokojivé výsledky po necelom roku a pol. Tamojší tím doviedol v sezóne 2022/23 k druhému miestu v Niké lige, štart do nedávno ukončeného ročníka mu však príliš nevyšiel. V predkole Európskej konferenčnej ligy s mužstvom neprešiel cez gruzínske Gori a v ligovom prostredí vyhral iba sedem z úvodných 14 duelov.

Teraz si vyskúša prvé pôsobenie mimo strednej Európy. Okrem Česka (Plzeň) a Slovenska (Trenčín, Žilina, DAC) okúsil aj poľskú ligu, v ktorej trénoval Wislu Krakov. Angažmán v tradičnom klube mu vôbec nevyšiel a sezóna sa skončila pádom do druhej najvyššej súťaže.

Aktuálne tak Guľa mieri južnejšie. Apollon má za sebou nevydarený ročník, v ktorom sa mu nepodarilo postúpiť do skupiny o titul. Lodivod teraz nadviaže na spoluprácu s útočníkom Michaelom Krmenčíkom, ktorého chvíľu viedol v Plzni. Urastený zakončovateľ však v roku 2020 opustil český klub už mesiac po Guľovom príchode.