Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pašovanie kokaínu, domáce väzenie a teraz nový klub. Hriešnik Promes si zahrá v Dubaji

Promes si vyskúša ďalšiu ligu.
Promes si vyskúša ďalšiu ligu.Profimedia / Mike Kireev / NurPhoto
Bývalý holandský reprezentant Quincy Promes (32), ktorý bol vo svojej vlasti odsúdený na šesť rokov väzenia za podiel na pašovaní kokaínu, chce pokračovať v kariére v Spojených arabských emirátoch. V Dubaji, kde bol v marci zatknutý, sa zatiaľ úspešne bráni vydaniu do Holandska a teraz sa dohodol na spolupráci s miestnym tímom United FC. O angažmáne informoval klub hrajúci druhú najvyššiu súťaž na sociálnych sieťach.

Promes bol v Dubaji zadržaný na základe medzinárodného zatykača, keď bol v SAE na sústredení so Spartakom Moskva. Do mája sa nachádzal v domácom väzení, prepustený bol s podmienkou, že nesmie opustiť krajinu. Ruský klub, za ktorý hral od roku 2021, s ním v júni ukončil zmluvu.

K šesťročnému väzeniu bol odsúdený v neprítomnosti vo februári 2024 za to, že sa pred štyrmi rokmi podieľal na pašovaní viac ako tony kokaínu cez prístav Antverpách do Holandska aj na následnej distribúcii. Už vlani v júni bol krídelník odsúdený na 18 mesiacov väzenia za to, že v roku 2020 na rodinnej oslave bodol bratranca do nohy.

V čase incidentov pôsobil Promes v Ajaxe Amsterdam, v minulosti nastupoval aj za Twente či Sevillu. Za národný tím Holandska dal v 50 zápasoch sedem gólov. Reprezentačný dres si naposledy obliekol na Eure v roku 2021 v prehranom osemfinále proti českým futbalistom. Teraz si vyskúša pôsobenie v spomínanom United FC.