Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta stavil na tínedžerov. Dvojgólový Nwaneri a rekordér Porter, postúpil aj Liverpool

Aktualizované
Nwaneri svojimi gólmi zariadil postup Arsenalu v Ligovom pohári.
Nwaneri svojimi gólmi zariadil postup Arsenalu v Ligovom pohári.Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v stredajšom zápase 3. kola anglického ligového pohára nad Boltonom a postúpili do osemfinále. Ďalej ide taktiež Liverpool, ktorý vyradil West Ham.

Arsenal - Bolton 5:1

Domáci tréner Arteta sa nebál experimentovať a do základnej zostavy zaradil viacerých mladých hráčov. V bráne nastúpil Jack Porter, ktorý sa stal prvým futbalistom s ročníkom narodenia 2008 v áčku Arsenalu. Vo veku 16 rokov a 72 dní je zároveň najmladším hráčom, ktorý kedy začal v základe Gunners.

Na pravej strane defenzívy zažil debut medzi seniormi osemnásťročný Josh Nicholls. Zľava hral o rok mladší Myles Lewis-Skelly, ten doposiaľ v prvom tíme Gunners nastúpil v nedeľu na niekoľko minút nadstaveného času súboja proti Manchestru City.

Ethan Nwaneri, historicky najmladší hráč, ktorý zasiahol do súboja Premier League, bol premiérovo v otváracej jedenástke, stále má iba sedemnásť rokov. Dokonca sa až dvakrát zapísal do streleckej listiny a vsietil svoje prvé góly v mužskom futbale.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Vo veku 17 rokov a 188 dní je najmladším strelcom londýnskeho tímu v 21. storočí. Skôr to dokázali iba Arturo Lupoli (17 rokov, 138 dní), Jack Wilshere (16 rokov, 266 dní) a Cesc Fabregas (16 rokov, 212 dní). Prvou asistenciou v drese Arsenalu mu prihrával Raheem Sterling. Ten neskôr pridal aj debutový gól za kanonierov.

Premiérový zásah v Ligovom pohári strelil Declan Rice, ktorý doposiaľ v anglických pohárových súťažiach vsietil len jeden gól, a to ešte v drese West Hamu proti Kidderminsteru. Anglický stredopoliar následne zaznamenal asistenciu. Konečný výsledok pečatil Kai Havertz.

V závere sa dostali do hry ešte ďalší dvaja mladíci. Albánsky obranca Maldini Kacurri a takisto holandský útočník Ismeal Kabia. Obaja majú 18 rokov. Celý duel absolvoval poľský obranca Jakub Kiwior, ktorý na Slovensku hrával za Podbrezovú a Žilinu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Liverpool - West Ham 5:1

Taliansky krídelník Federico Chiesa nastúpil premiérovo v základnej zostave Liverpoolu, pričom doposiaľ absolvoval iba dvadsať minút. Do vedenia sa však dostal West Ham, nakoľko v skrumáži pred bránou si nešťastný vlastný gól dal obranca Jarell Quansah.

The Reds dokázali pomerne rýcho vyrovnať skóre. Práve Chiesa sa dostal k centru z krídla, akrobaticky ho posunul pred bránu a Diogo Jota sa hlavou nemýlil. Portugalský útočník po zmene strán pridal aj druhý gól, výborne ho vo vápne našiel Jones.

Hammers síce ešte mohli pomýšľať na dobrý výsledok, ale domáci si postup nenechali ujsť. Striedajúci Mohamed Salah strelil tretí gól a zakrátko dostal po druhej žltej červenú kartu Edson Álvarez. Konečnú podobu výsledku dal dvojgólový Cody GakpoLiverpool zdolal West Ham na Anfielde ôsmy raz v rade.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Do osemfinále Ligového pohára tak postúpili Stoke City, Sheffield Wednesday, Southampton, Preston North End, Crystal Palace, Manchester United, Brentford, Tottenham, Brighton, Chelsea, Manchester City, Leicester, Aston Villa, Arsenal a Liverpool. Posledný duel 3. kola je na programe 1. októbra.