Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chiesa nastúpil prvýkrát v základnej zostave. Tvrdo pracoval, pochválil ho Slot

Chiesa sa postupne aklimatizuje v novom prostredí.
Chiesa sa postupne aklimatizuje v novom prostredí.DAN MULLAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Federico Chiesa (26) v lete hľadal po vynútenom odchode z Juventusu nové pôsobisko a napokon zakotvil v Anglicku. Taliansky futbalista sa postupne začleňuje do kádra Liverpoolu a v dueli Ligového pohára proti West Hamu nastúpil prvýkrát v základnej zostave. Jeho výkon potešil aj trénera Arneho Slota (46).

The Reds proti West Hamu excelovali a po výsledku 5:1 sa tešia z postupu do ďalšej fázy. Chiesa zaznamenal asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Dioga Jotu, pričom sa na trávniku zdržal hodinu.

"Bolo príjemné vidieť, že už mohol hrať 60 minút, pretože si myslím, že som na poslednej tlačovej konferencii povedal, že toho veľa neodohral, za posledné tri alebo štyri mesiace zrejme neodohral takmer žiadne minúty," povedal Slot novinárom po zápase.

"Je pre neho dôležité, aby okrem získavania väčšej zápasovej kondície naberal aj herné minúty - a to sa dnes stalo. Asistoval, hoci to bola strela na bránu, ktorá viedla ku gólu Dioga, pracoval naozaj tvrdo a myslím si, že je normálne, že ešte nie je na vrchole svojich schopností," pokračoval kouč.

Liverpool - West Ham 5:1

"Musí si zvyknúť na klub a spoluhráčov, musí sa prispôsobiť hernému štýlu. Bolo veľmi dobré vidieť, ako je už fit, takže ak ho budeme potrebovať, môžeme ho využiť," dodal.