Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nkunku hetrikom zariadil postup Chelsea, v Ligovom pohári nezaváhal ani Manchester City

Nkunku strelil svoj prvý hetrik v drese Chelsea.
Nkunku strelil svoj prvý hetrik v drese Chelsea.ADRIAN DENNIS /AFP
Futbalisti Chelsea vyhrali v utorkovom zápase 3. kola anglického ligového pohára proti Barrowu hladko 5:0 a postúpili do osemfinále, kde sa dostali aj hráči Manchestru City, no tí sa v stretnutí s Watfordom natrápili o niečo viac.

Chelsea - Barrow 5:0

Chelsea nemala v zápase proti účastníkovi štvrtej najvyššej súťaže žiadny problém a môže sa tešiť z postupu. Do vedenia ju poslal Christopher Nkunku, ktorý sa zakrátko presadil druhý raz a v druhom polčase dokonal hetrik. Bol jeho prvý od septembra 2021, keď sa mu to podarilo proti Manchestru City v Lige majstrov.

V tomto ročníku má Francúz na konte už šesť súťažných gólov. Do polčasu to bolo 3:0, keďže do vlastnej brány nešťastne namieril Farman. Po zmene strán skóroval premiérovo v drese The Blues portugalský krídelník Pedro Neto, naposledy sa zo svojho zásahu tešil ešte na úvod februára.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Manchester City - Watford 2:1

Tréner Guardiola dal oddych najväčším hviezdam. Debut v seniorskom futbale zažil šestnásťročný stopér Kaden Braithwaite, v základnej zostave boli aj mladí stredopoliari O'Reilly a McAtee, neskôr sa do hry dostal tiež Wright. Skóre otvoril svojim prvým gólom od mája belgický krídelník Jeremy Doku, pridal sa k nemu Matheus Nunes.

Portugalčan na klubovej úrovni neskóroval dokonca od apríla 2023 a išlo o jeho vôbec prvý gól v drese Manchestru City. V závere iskierku nádeje pre Watford vykresal Tom Ince, asistoval mu bývalý hráč Slovana Giorgi Čakvetadze. Favorit každopádne prekvapenie nedopustil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Do osemfinále Ligového pohára tak postúpili Stoke City, Sheffield Wednesday, Southampton, Preston North End, Crystal Palace, Manchester United, Brentford, Tottenham, Brighton, Chelsea, Manchester City, Leicester a Aston Villa. V stredu sa odohrajú dva zápasy a posledný duel je na programe 1. októbra.

Ďalšie výsledky:

Walsall - Leicester 0:1 pen.

Wycombe - Aston Villa 1:2