Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šok od Wimbledonu i návrat Tonaliho. Ligový pohár uzavrel 2. kolo a spoznal žreb ďalšej fázy

EFL Cup už pozná zloženie ďalších duelov.
EFL Cup už pozná zloženie ďalších duelov.Profimedia
Po stredajšom programe má Ligový pohár v Anglicku za sebou všetky duely 2. kola. K videniu boli aj napínavé súboje či návrat Sandra Tonaliho (24). Z hry o trofej už vypadli niektorí účastníci Premier League, zároveň sa žrebovali zápasové dvojice ďalšej fázy tohto vyraďovacieho podujatia.

O veľký šok sa postaral štvrtoligový Wimbledon, ktorý na juhozápade Londýna zdolal nováčika najvyššej súťaže z Ipswichu. Outsider v 86. minúte vyrovnal na 2:2 a do ďalšieho kola postúpil po úspešnom penaltovom rozstrele.

Rovnakým spôsobom prenikol ďalej aj Newcastle, ten síce na ihrisku Nottinghamu otvoril skóre už po 19 sekundách zásluhou Willocka, no po výsledku 1:1 sa rozhodovalo až zo značky pokutového kopu. Šťastnejší boli hostia, ktorým sa po takmer ročnej suspendácii vrátil Sandro Tonali.

"Vracia sa nám hráč, ktorý je futbalistom najvyššej úrovne. Je dôležité, aby po návrate zvládol niekoľko prvých zápasov," povedal tréner Eddie Howe o talianskom stredopoliarovi.

Sandro Tonali oslavuje s fanúšikmi Newcastlu.
Sandro Tonali oslavuje s fanúšikmi Newcastlu.Action Images via Reuters / Lee Smith

Bournemouth zavítal na štadión West Hamu, aby sa zúčastnil bitky mužstiev z Premier League, o výhre a postupe domáceho celku rozhodol gólom z 88. minúty Jarrod Bowen. Ďalší zástupca najvyššej súťaže zo Southamptonu v súboji s Cardiffom trikrát viedol, aby napokon o triumfe 5:3 rozhodol dvomi zásahmi až v nadstavenom čase. Z elity postúpili ďalej aj WolverhamptonBrentford.

Po týchto výsledkoch nasledovalo žrebovanie tretieho kola, ktoré proti sebe okrem iných postavilo aj Liverpool s West Hamom či Brighton a Wolves. Všetky zápasy sú predbežne naplánované na 18. septembra.

Žreb 3. kola EFL Cupu:

Liverpool - West Ham

Manchester City - Watford

Arsenal - Bolton

Manchester United - Barnsley

Wycombe - Aston Villa

Coventry - Tottenham

Walsall - Leicester

Brentford - Leyton Orient

Blackpool - Sheffield Wednesday

Preston - Fulham

Everton - Southampton

QPR - Crystal Palace

Stoke - Fleetwood

Brighton - Wolves

Wimbledon - Newcastle

Chelsea - Barrow