Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham odvrátil veľkú senzáciu, po otočke v závere postupuje do ďalšieho kola

Tottenham bol blízko k senzačnému vypadnutiu.
Tottenham bol blízko k senzačnému vypadnutiu.Alex Morton/Tottenham Hotspur FC / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Tottenhamu vyhrali v stredajšom zápase 3. kola anglického Ligového pohára na pôde Coventry a postúpili ďalej napriek tomu, že ešte v 88. minúte prehrávali. Uspel aj Brighton.

Brighton - Wolverhampton 3:1

Brighton využil výhodu domáceho prostredia a do vedenia sa dostal dvomi gólmi v úvodnej polhodine hry. Najskôr skóre otvoril svojim vôbec prvým zásahom na seniorskej úrovni dvadsaťročný kamerunský stredopoliar Carlos Baleba a zvýšil ho Simon Adingra. Pre neho išlo o tretí gól v sezóne.

Goncalo Guedes síce tretím zásahom v druhom stretnutí Ligového pohára znížil, lenže poistku pridal turecký bek Ferdi Kadioglu. Ten si otvoril účet v novom pôsobisku po troch minútach na ihrisku. Thomas Doyle sa o kontaktný gól postaral veľmi neskoro.

Coventry - Tottenham 1:2

Coventry sa v minulej sezóne senzačne dostalo až do semifinále FA Cupu. Len máličko chýbalo, aby vyradilo aj Manchester United a ukázalo sa vo veľkom finále. Zdá sa, že pohárové súťaže sú pre tento tím ideálne, pretože sa takmer postaralo o ďalšiu senzáciu.

Aktuálne jedenásty tím druhej najvyššej súťaže Championship skoro vyradil Tottenham. Ten síce mal 69-percentné držanie lopty, ale strelecká prevaha bola na domácej strane. Zúžitkoval ju Brandon Thomas-Asante. Až v 88. minúte dokázal prvým gólom za Spurs vyrovnať obranca Djed Spence a senzáciu v nadstavení odvrátil Brennan Johnson.

Zvyšných sedem zápasov 3. kola Ligového pohára je na programe 24. a 25. septembra. Do osemfinále už v utorok postúpili Stoke City, Sheffield Wednesday, Southampton, Preston North End, Crystal Palace, Manchester United a Brentford. Spomínané osemfinále sa bude hrať 28. októbra, štvrťfinále je na programe 16. decembra.