Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Exportný Bartoš v Poľsku. Motoru vystrelil tri body gólom roka

Marek Bartoš patrí k oporám svojho tímu.
Marek Bartoš patrí k oporám svojho tímu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Wojciech Szubartowski
V 10. kole Ekstraklasy poslal z Poľska pamätný pozdrav slovenský futbalista Marek Bartoš (27). Svojmu Motoru Lublin zariadil tri body gólom roka z priameho kopu do siete Slasku Vroclav (2:1).

Motor Lublin - Slask Vroclav 2:1

Na trávniku nechýbal ani druhý futbalista z krajiny spod Tatier. Útočník Samuel Mráz asistoval na vyrovnávajúci gól spoluhráčovi Simonovi, ktorý v 83. minúte reagoval na zásah hostí zo 44. minúty. O ten sa postaral Swierczok. Lenže nielen zápasový, ale moment kola prišiel v ôsmej minúte nadstaveného času. Motor Lublin mal výhodu priameho kopu. 

Marek Bartoš si zhruba tridsať metrov od brány minuloročného vicemajstra Ekstraklasy postavil loptu. Rozbehol som, napriahol a jeho nechytateľná rana zaplávala v sieti brankára Leszczynského. Krajší premiérový gól v najvyššej poľskej súťaži si snáď bývalý futbalista Podbrezovej nemohol ani želať. Na strane hostí odohral plnú minutáž Peter Pokorný. Slask je po ôsmich dueloch posledný, na víťazstvo čaká. Na konte má štyri body. Motor ich nazbieral už dvanásť, trojbodovým zápisom prelomil sériu dvoch prehier a pohybuje sa v strede tabuľky.