Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kaprálik chváli Poľsko, s Podolskim si rozumie aj bez slov. V reprezentácii chce byť lídrom

Kaprálik si zvyká na futbal v Poľsku.
Kaprálik si zvyká na futbal v Poľsku.Profimedia
Adrián Kaprálik (21) v auguste odišiel zo Žiliny na hosťovanie do poľského Górniku Zabrze, v ktorého drese si otvoril strelecký účet už pri svojom debute. Asistoval mu legendárny Lukas Podolski (38), s ktorým má na starosť ofenzívnu stránku tímu. Ten však prechádza menšou krízou a nachádza sa v dolných poschodiach tabuľky. O svojej situácii v Ekstraklase alebo aj o nadchádzajúcom prípravnom stretnutí s národným tímom do 21 rokov poskytol mladý útočník exkluzívny rozhovor pre Flashscore Správy.

Adrián, hneď pri svojom debute ste strelili prvý gól. Aký to bol pocit?

"Bolo to úžasné, pretože som nastúpil do prvého zápasu a hneď som sa dokázal presadiť. Bolo to neopísateľné. Presne takto som si to aj predstavoval, bol som veľmi rád."

Do Górniku si vás vyžiadal Lukas Podolski. Ako sa s ním pracuje na ihrisku aj mimo neho?

"Lukas je obrovským menom a osobnosťou, má veľké skúsenosti. Niekedy ani nemusí rozprávať a vieme si medzi sebou vyhovieť, či už v zápasoch alebo na tréningu. Veľmi dobre si rozumieme. Má výbornú ľavú nohu a neskutočné prihrávky, ktoré musím využívať."

Pomohli vám s adaptáciou v novom prostredí aj Slováci Sipľak a Sekulič?

"Určite áno, obaja mi veľmi pomohli hlavne počas prvých týždňov. Najťažšie bolo zvyknúť si na nové prostredie. Nemal som nič ustálené. Hľadal som byt, do toho som trénoval s novými spoluhráčmi, čiže všetko bolo nové. Prvý týždeň bol najťažší, ale postupom času si to celé sadá a teraz sa môžem sústrediť iba na futbal."

Kaprálik v drese Górniku.
Kaprálik v drese Górniku.Profimedia

Zatiaľ ste zasiahli do každého zápasu. Cítite dôveru trénera?

"Áno. Niekedy viac, inokedy menej, ale celkovo si myslím, že mi tréner verí. Je len na mne, aby som ukázal svoje kvality a aby som nastupoval v základnej zostave pravidelne."

V tabuľke sa však Górnik nachádza tesne nad pásmom zostupu. Kde je problém?

"Výsledky momentálne nie sú ideálne, ani herný prejav. Ťažko sa to hodnotí, pretože som bol v tíme len chvíľu a po pár stretnutiach začali takéto problémy."

Naposledy ste však remizovali na trávniku lídra tabuľky. Môže to byť impulz k lepším výsledkom?

"Myslím si, že sme mohli získať aj tri body. Liga v Poľsku je nesmierne vyrovnaná. Každý môže poraziť každého. Tabuľka sa bude riešiť až na jar. Možno len Legia, Rakow a Lech sú kvalitatívne odskočené od ostatných mužstiev, ale inak sa dá hrať s každým. Vždy najviac záleží na aktuálnej forme."

V čom evidujete najväčší rozdiel medzi Niké ligou a Ekstraklasou?

"V Poľsku sú silovejší hráči, hrá sa viac fyzicky a vo vyššom tempe. Takisto je to rýchlejšia súťaž. Rozdiel je určite poznať. Aj v prístupe k hráčom je táto súťaž na väčšej úrovni. V Žiline sú dobré podmienky, no v Górniku o niečo lepšie."

Štatistiky Adriána Kaprálika.
Štatistiky Adriána Kaprálika.Flashscore

Reprezentácia do 21 rokov odohrá zápas proti Poľsku. Môže byť vaša výhoda, že poznáte tamojší futbal?

"To by som ani nepovedal. V Poľsku som len mesiac a pol. Z tímu protivníka poznám len jedného hráča."

V nominácii súpera je aj váš spoluhráč Lukoszek. Uzavreli ste pred odchodom nejakú stávku?

"To nie. Rozprávali sme hlavne o tom, aký je štadión v Košiciach, kde budeme hrať. Oni sa pripravujú na kvalifikačný zápas proti Estónsku, takže sme sa skôr len smiali, že nastúpime proti sebe a bude to dobré stretnutie."

Čo očakávate od tejto reprezentačnej prestávky?

"Každým zrazom sa chceme zlepšovať a čo najlepšie sa pripraviť na EURO. Každá jedna reprezentačná pauza nám pomáha po taktickej aj hernej stránke. Proti Poľsku to chceme potvrdiť na ihrisku a odohrať kvalitné stretnutie."

Cítite, že by ste mali byť lídrom ofenzívy?

"Áno, pretože som tu už dlhší čas, patrím k tým služobne najstarším hráčom. Musím nadobudnuté skúsenosti predávať mladším a pomáhať im aj mimo ihriska."