Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kozlovský považuje presun do Poľska za krok vpred. Na diaľku fandí Slovanu

Kozlovský aktuálne pôsobí u našich severných susedov.
Kozlovský aktuálne pôsobí u našich severných susedov.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / RADOSLAW JOZWIAK / CYFRASPORT
Talentovaný slovenský obranca Samuel Kozlovský (24) si po úspešnej sezóne v AS Trenčín otvoril novú kariérnu kapitolu. Po tom, čo sa stal neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy mužstva spod Hradu Matúša Čáka, sa mu naskytla príležitosť presadiť sa za hranicami Slovenska. Jeho úspešný ročník nezostal nepovšimnutý a odmenou za výkony mu bol angažmán v poľskom klube Widzew Lodž, ako aj debut v reprezentačnom drese.

Počas svojej tretej sezóny v AS Trenčín prežil Kozlovský azda najlepší rok vo svojej doterajšej kariére. Stal sa pevnou súčasťou základnej zostavy a v poslednom ročníku Niké ligy odohral až 31 súťažných zápasov, v ktorých sa mu podarilo trikrát skórovať. Dynamické výkony a defenzívna spoľahlivosť vyvolali záujem zahraničných skautov, čo viedlo k presunu do tradičného poľského klubu Widzew Lodž, štvornásobného majstra Poľska. 

"Vďaka rozhodne patrí aj Trenčínu. Nielen za to, že akceptoval ponuku, ale aj za obdobie, v ktorom sa Samo stal jedným z najlepších ľavých bekov v lige. Tento prestup vnímame ako veľký posun vpred, je to pre nás ďalšia výzva," skonštatoval Andrej Augustín, licencovaný FIFA agent, ktorý stál za transferom Kozlovského. 

Štatistiky Samuela Kozlovského z posledných sezón.
Štatistiky Samuela Kozlovského z posledných sezón.Flashscore

Okrem prestupu do poľskej Ekstraklasy sa rodák z Bratislavy môže pochváliť aj ďalším veľkým úspechom, premiérovým povolaním do národného tímu. V minulosti reprezentoval Slovensko v mládežníckych výberoch od kategórie U17 až po U21, kde nastupoval proti hviezdam ako Kai Havertz či Matthijs de Ligt

Debut v najcennejšom drese si pripísal počas septembrového zrazu, keď v Košickej futbalovej aréne nastúpil v zápase C-skupiny Ligy Národov proti Azerbajdžanu. Sokoli zvíťazili 2:0, Kozlovský na trávnik putoval v závere duelu, čím si splnil sen o zápase v reprezentáčnom A-mužstve. Teraz je pripravený talón štartov v národnom drese obohacovať o nové skúsenosti po boku Milana Škriniara či Stanislava Lobotku.  

Talentovaný obranca na diaľku nevynechá jediný duel Slovana v Lige Majstrov, kde tunajší majster nastúpil proti Celticu Glasgow či Manchesteru City. "Keďže som v Slovane hrával, vždy mu budem fandiť. To, že sa dostal tak ďaleko je obrovský úspech, ktorý pomôže slovenskému futbalu a motivuje deti, aby sa venovali tomuto športu a rovnako, aby na sebe pracovali. Aj oni sa raz môžu stretnúť na ihrisku s hráčmi ako je Haaland. Verím, že sa Slovanu podarí uhrať niekoľko bodov s najlepšími tímami Európy,” konštatoval Kozlovský. 

Slováka v zostave nevychenal tréner Mysliwiec počas posledného piatku v súboji s Lechiou Gdaňsk, s ktorou Widzew remizoval 1:1. Kozlovský odohral celý zápas, nastúpil do ôsmeho ligového stretnutia v novom ročníku Ekstraklasy.