Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medzi hviezdami šancu nedostal. Kováčik bude hosťovať v Ekstraklase

Peter Kováčik s novými farbami, ktoré ho budú lemovať do konca aktuálneho ročníka.
Peter Kováčik s novými farbami, ktoré ho budú lemovať do konca aktuálneho ročníka.X: @Jagiellonia1920
Hlavný lodivod Cesc Fábregas (37) na lavičke Coma herné vyťaženie slovenskému futbalistovi Petrovi Kováčikovi (22) nedoprial. Tesne pred koncom prestupového obdobia tak mieri na hosťovanie do poľskej Jagiellonie Białystok. Spoločne budú bojovať o obhajobu minuloročnej majstrovskej trofeje.

V drese aktuálne šiesteho tímu Ekstraklasy strávi zvyšok aktuálneho ročníka. Poľské mužstvo má za sebou šesť stretov, z ktorých štyri vyhral a dva prehral. Peter Kováčik si v novom pôsobisku zároveň zahrá aj hlavnú fázu Konferenčnej ligy (deadline pre odovzdanie súpisky je 4. septembra o polnoci, pozn.). 

V jej priebehu nastúpi proti Kodani, Petrocubu, Molde, Celje, Mladej Boleslavi a Ľubľane. V Taliansku sa herného času nedočkal. Po prestupe z Podbrezovej stihol naskočiť do dvoch prípravných duelov. V jednom odohral 31 minút, v druhom plnú porciu. 

Vedenie nováčika Serie A však stavilo na skúsenosti. Do kádra pribudli postupne hviezdne mená, medzi nimi napríklad Sergi Roberto z Barcelony ako jedna z posledných akvizícii. Como z troch duelov v najvyššej talianskej súťaži nezískalo ani bod. Prehralo s Juventusom i Udinese, remizovalo s Cagliari. 

V poľskej Ekstraklase bude Kováčik celkovo dvanástym Slovákom v aktuálnej sezóne. V Jagielloni nadviaže na osem krajanov, ktorí tam pôsobili skôr: Pavol Staňo, Vladimír Kukoľ, Ľuboš Hanzel, Martin Baran, Marián Kelemen, Martin Adamec, Andrej Kadlec a Martin Košťál.