Eredivisie je bohatšia o ďalšieho Slováka, do Holandska prichádza obranca Mesík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Eredivisie je bohatšia o ďalšieho Slováka, do Holandska prichádza obranca Mesík

Mesík si vyskúša novú kariérnu výzvu.
Mesík si vyskúša novú kariérnu výzvu.Profimedia
Holandská Eredivisie bude bohatšia o ďalšie slovenské meno. Po krajanoch pôsobiacich vo Feyenoorde prichádza do tamojšej najvyššej súťaže Ivan Mesík. Dvadsaťtriročný obranca sa dohodol na kontrakte s Heraclesom Almelo.

Mesík, ktorý má skúsenosti aj z mládežníckych výberov národného tímu Slovenska, prešiel vo svojej rodnej krajine akadémiou trnavského Spartaka. Následne v roku 2019 prestúpil do dánskeho Nordsjaellandu. V Nórsku si skúsil aj hosťovania v Stabaeku a Odde. Január 2023 preňho znamenal príchod do talianskej Pescary.

Posledný rok a pol bol stálicou obrany mužstva zo Serie C. V Taliansku odohral celkovo 47 zápasov. V Eredivisie tak doplní Dávida Hancka a Lea Sauera, ktorí si obliekajú dres Feyenoordu. S Bredou sa medzi holandskú elitu po postupe dostal aj Martin Koscelník.

"Ivan Mesík je fyzicky silný obranca, ktorý je dobrý v súbojoch jeden na jedného a je obojnohý. Okrem toho prešiel národnými mládežníckymi reprezentáciami Slovenska a bol vybraný na zápas Ligy národov UEFA Slovenska proti Azerbajdžanu v polovici roku 2022,“ uviedol pre klubový web Nico-Jan Hoogma, technický riaditeľ Heraclesu.

Spolu s Mesíkom prichádza do Almela z tretej najvyššej talianskej súťaže aj jeho doterajší spoluhráč Lorenzo Milani, obaja podpisujú zmluvy platné do polovice roka 2028, pričom taliansky bek má v kontrakte opciu aj na ďalšiu sezónu. Heracles obsadil v uplynulej ligovej sezóne 14. priečku.