Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hanckov Feyenoord opäť stratil. Bojujeme o druhé miesto, vraví Priske

Dávid Hancko neprežíva s Feyenoordom zatiaľ ideálny ročník.
Dávid Hancko neprežíva s Feyenoordom zatiaľ ideálny ročník.Profimedia / Box to Box Pictures/Tom Bode
Víťazstvo sa očakávalo, ale neprišlo. Feyenoord Rotterdam, ktorý v tejto sezóne vedie bývalý tréner Sparty Brian Priske (47), po remíze 1:1 v Nijmegene zaostáva za vedúcim PSV Eindhoven o jedenásť bodov. Líder však odohral o jeden zápas viac, takže strata môže byť nakoniec o tri body menšia. Priskeho zverenci zostávajú v holandskej lige neporazení, no zo šiestich stretov vyhrali len dva. Tréner preto odmieta hovoriť o majstrovskom titule. "Ambícia je jasná, bojovať o druhé miesto," citoval internetový portál AD.nl.

Nijmegen - Feyenoord 1:1

Priskeho pozícia je komplikovaná. Do klubu prišiel po úspešnom pôsobení v Sparte Praha a fanúšikovia s napätím očakávali, či sa mu podarí Feyenoord pozdvihnúť rovnakým spôsobom. Výsledky však neprichádzali, a tak nadšenie vystriedala nervozita a niekedy aj hnev. Terčom bolo napríklad Priskeho známy pozápasový kruh s hráčmi na trávniku. V Holandsku sa tohto rituálu radšej už vzdal a na otázky novinárov reagoval podráždene.

Po dueli v Nijmegene Priske odmietol pred kamerami ESPN hovoriť o Feyenoorde ako o kandidátovi na titul. "Nemyslím si, že o tom niekto v klube hovorí," povedal. "Našou ambíciou je bojovať o druhé miesto," dodal tréner holandského vicemajstra.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Realita je jednoducho tvrdá a Feyenoord momentálne nemá na to, aby mohol konkurovať PSV. "Povedal som to už v predchádzajúcich rozhovoroch. Momentálne je na nás, aby sme sa pozerali na seba a nie na PSV. Ešte nie sme na takej úrovni," konštatoval. Celok z Rotterdamu remizoval vonku v troch kolách v rade naposledy v marci 1994. 

Rozhodne však nehovoril porazeneckým tónom. On a jeho tím chceli sobotňajší zápas vyhrať. "Ako Feyenoord by ste sa nikdy nemali uspokojiť s bodom," zdôraznil v bojovnom duchu, hoci poslednú remízu v holandskej lige zachránil až chvíľu pred koncom. V 88. minúte Lotomba. V zostave nechýbal opäť slovenský reprezentant Dávid Hancko. Odohral plnú minutáž.