Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Namiesto Eura putoval na operačný stôl. Sadílek prehovoril o škaredom zranení na trojkolke

Michal Sadílek prežíva náročné obdobie kariéry.
Michal Sadílek prežíva náročné obdobie kariéry. Profimedia / Pavel Mazáč / CNC
Zrútil sa mu sen. Michal Sadílek (25) vynechal tohtoročné EURO pre zranenie, keď mal počas prípravného kempu v Rakúsku nehodu na trojkolke. Incident potom nabral na intenzite, pričom sa okolo neho rozbehlo množstvo špekulácií. Teraz sa stredopoliar holandského Twente rozhodol o celej veci prvýkrát otvorene prehovoriť v ďalšej epizóde podcastu Livesport Daily. Ako to teda bolo pred štyrmi mesiacmi? A aké náročné je vrátiť sa na trávniky?

O stredopoliarovi holandského Twente Enschede, s ktorým v minulej sezóne skončil na treťom mieste tamojšej Eredivisie, sa pred Eurom hovorilo najmä v súvislosti s jeho možným zaradením do základnej jedenástky výberu trénera Ivana Haška. Jeden moment však úplne obrátil realitu. Michal Sadílek sa pri jazde na trojkolke škaredo zranil a namiesto toho, aby bol súčasťou ideálnej českej zostavy na šampionát, zamieril na operačnú sálu.

Nešťastná nehoda mu za posledné štyri mesiace zmenila život, po dlhých 70 dňoch sa prvýkrát postavil na vlastné nohy a teraz o celej udalosti otvorene prehovoril.

„Predtým, ako sa to stalo, bolo všetko v poriadku, potom bolo v mojom živote tmavo a strašne som za to zaplatil. Nanešťastie sa mi to všetko stalo pri zjazde na trojkolke na mieste, kde bol asi jediný most s potrubím, cez ktoré tiekla voda. Nohou som ho trafil a zašiel do neho."

"Pred možno horším zranením ma zachránilo to, že som mal na sebe tepláky, ale hneď ako som si ich vyhrnul, vedel som, že to bolo zlé. Môžem byť rád, že to dopadlo len tak tak, ale v tej chvíli a niekoľko nasledujúcich dní som si veľmi želal, aby to bol len sen a aby som sa z neho prebudil. Nebudem klamať, v jednom momente som v hoteli extrémne nahlas plakal,“ hovorí Sadílek.

Michal Sadílek a jeho otvorená spoveď.
Flashscore