Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezhody s trénerom ho prinútili opustiť materský klub, Perišič už má nový angažmán

Ivan Perišič okúsi holandskú Eredivisie.
Ivan Perišič okúsi holandskú Eredivisie. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL
PSV Eindhoven dotiahol angažovanie Ivana Perišiča (35), ktorý po nezhodách s trénerom Gennarom Gattusom skončil v Hajduku Split. Obe strany podpísali zmluvu do konca sezóny.

Perišič sa do materského klubu vrátil na začiatku tohto roka z Tottenhamu s cieľom vybojovať titul, čo sa však Hajduku Split nepodarilo. Spory s trénerom Gennarom Gattusom nakoniec znamenali, že sa skúsený univerzál dohodol na ukončení kontraktu s platnosťou do roku 2025.

Rodák zo Splitu dlho bez angažmánu nezostal a po úspešnej zdravotnej prehliadke podpísal zmluvu do konca ročníka s PSV Eindhoven. Minimálne vo zvyšku roka si však pohárovú Európu nezahrá, pretože už nemôže byť dopísaný na súpisku pre Ligu majstrov. Tam by však mohol nahradiť krídelníka Hirvinga Lozana, ktorý v januári odíde do zámorského San Diega.

"Od doby, čo som voľným hráčom, som čakal na takúto možnosť – klub a prostredie, v ktorom sa cítim dobre, kde môžem vyhrávať trofeje. Požiadal som o radu svojho bývalého spoluhráča Denzela Dumfriesa. Presvedčil ma, že PSV je ten správny krok. Nemôžem sa dočkať, keď začnem hrať,“ skonštatoval strieborný a bronzový medailista zo svetového šampionátu. 

Dlhoročná opora chorvátskej reprezentácie, za ktorú má na konte 136 štartov a 33 gólov, postupne vystriedala Sochaux, Bruggy, Dortmund, Wolfsburg, Inter Miláno, Bayern Mníchov alebo Tottenham. Perišič na klubovej scéne získal desať cenných trofejí vrátane troch majstrovských primátov.