Priske je o krok bližšie k Feyenoordu, údajne sa dohodol na podmienkach zmluvy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Priske je o krok bližšie k Feyenoordu, údajne sa dohodol na podmienkach zmluvy

Brian Priske s trofejou pre majstrov FORTUNA:LIGY.
Brian Priske s trofejou pre majstrov FORTUNA:LIGY.Profimedia
Tréner Sparty Brian Priske (47) sa už vraj dohodol na podmienkach zmluvy s Feyenoordom. Podľa holandských a dánskych médií by ju mohol podpísať budúci týždeň. Klub sa však najskôr musí s vedením českého majstra doriešiť odstupné za dánskeho stratéga. Priske v októbri minulého roka predĺžil na Letnej zmluvu do roku 2026. V holandskom celku pôsobia aj Slováci Dávid Hancko (26) a Leo Sauer (18).

Feyenoord si vyhliadol Dána ako náhradu za Arneho Slota, ktorý od novej sezóny prevezme Liverpool po odchode Jürgena Kloppa. Rotterdamský klub, ktorý v minulosti viedli aj českí tréneri Jiří Sobotka a Václav Ježek, nemal zahraničného kouča od roku 1991.

Priske prišiel do Sparty pred dvoma rokmi a vo svojej prvej sezóne pomohol klubu ukončiť deväťročné čakanie na majstrovský titul. Tento rok obhájil ligový triumf a pridal víťazstvo v domácom pohári.

V minulosti viedol ako hlavný tréner Antverpy a Midtjylland, s ktorým v sezóne 2019/20 vyhral dánsku ligu. Následne sa s tímom prvýkrát v histórii prebojoval do hlavnej fázy Ligy majstrov, keď v záverečnom kvalifikačnom play-off vyradil Slaviu Praha. Feyenoord s dvojicou Slovákov vyhral v apríli Holandský pohár a v lige skončil druhý za PSV Eindhoven.