Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Priskemu nevyšiel štart holandskej ligy, Feyenoord s Hanckom nečakane stratil body

Priske neskrýval sklamanie.
Priske neskrýval sklamanie.Profimedia
V príprave to občas schytal, ale nový tréner Feyenoordu Brian Priske (47) ubezpečil fanúšikov, že majstrovské zápasy budú vyzerať inak. Prvý ligový zápas v najvyššej holandskej súťaži však priniesol len remízu 1:1 proti Tilburgu, čo bolo nečakané zakopnutie. Mužstvo zrazila zbytočná chyba brankára.

Feyenoord - Willem II 1:1

Priske, ktorý doviedol Spartu k dvom majstrovským titulom v Českej republike za sebou, nahradil na lavičke Feyenoordu úspešného trénera Arneho Slota. Očakávania boli veľké, preto v sobotu večer zavládlo na tribúnach sklamanie. "Vždy môžete stratiť body, to je súčasť futbalu," povedal dánsky tréner zmierlivo. "Je však nepríjemné, že sa to stalo v zápase, keď Willem II vlastne nemal žiadnu šancu. A napriek tomu si odviezol remízu," priznal svoje sklamanie. "Mali sme však zápas sami rozhodnúť skôr," dodal.

Feyenoord v zápase viedol, mal viacero veľkých šancí, ale napokon neuspel. Nepridal poistku a tvrdo za to zaplatil. Osem minút pred koncom si brankár nabehol na vysokú loptu, ale prehral vzdušný súboj s hráčom súpera a vyrovnanie bolo na svete. "To bolo zlé," vedel Priske. "Dali sme súperovi šancu vziať si bod, ktorý si podľa mňa nezaslúžil."

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Len na skrat gólmana však remízu hádzať nechcel. "Nedá sa nič robiť, stratili sme body a nabudúce sa jednoducho musíme zlepšiť. Mali sme veľa šancí, ale malo ich byť viac. Chýbala nám väčšia kreativita," dodal kormidelník, ktorého neprekvapilo, že Willem II prišiel na ihrisko súpera hlavne pozorne brániť.

"Rešpektujem to. Určite sme nečakali, že sem prídu a budú nejakým spôsobom dominovať. Mali sme to zvládnuť, šance tam boli a mali sme s nimi naložiť lepšie. Bolo to o nás a našom zakončení," dodal Priske, ktorý pred týždňom vyhral s Feyenoordom miestny Superpohár.

Favorit dominoval, druhý gól však nepridal.
Favorit dominoval, druhý gól však nepridal.Flashscore

Český futbalista Ondřej Lingr sa ani pod vedením Priskeho neobjavil v základnej zostave, zatiaľ čo slovenský obranca Dávid Hancko odohral plný počet minút. V súvislosti s ním sa počas leta špekuluje o prestupe na slávnejšiu adresu.