Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniar má nového spoluhráča, do Paríža sa vracia bývalý klenot Barcelony

Simons späť do Ligue 1.
Simons späť do Ligue 1.Reuters
Holandský stredopoliar Xavi Simons (20) sa po roku strávenom v PSV Eindhoven vráti do majstrovského klubu z Ligue 1, oznámil klub Eredivisie.

Bývalý klenot akadémie Barcelony opustil katalánsky veľkoklub v roku 2019 a zamieril do Paríža Saint-Germain. Počas dvoch sezón tam ale veľa príležitostí na rozvinutie svojho talentu nedostal a prestúpil do PSV, s ktorým sa dohodol na päťročnom kontrakte. 

V zmluve však bola klauzula, ktorá mužstvu z hlavného mesta Francúzska umožňovala spätné odkúpenie mladého hráča. A k tomu napokon došlo. "Xavi Simons okamžite opúšťa tréningový kemp, aby dokončil prestup do Paríža," uvádza sa vo vyhlásení PSV.

Mladík pomohol holandskému klubu k druhému miestu v tamojšej najvyššej súťaži, pričom v 34 vystúpeniach strelil 19 gólov a zaznamenal osem asistencií a a bol jedným z kľúčových hráčov tímu trénera Ruuda van Nistelrooya.

Vo farbách "Rood-witten" získal Pohár KNVB, Trofej Johana Cruyffa a ocenenie pre najlepšieho strelca Eredivisie. Počas pôsobenia si odkrútil aj premiéru v drese seniorskej reprezentácie Holandska.