Sparta sa údajne už dohodla na uvoľnení Priskeho, od Feyenoordu dostane 1,7 milióna eur

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta sa údajne už dohodla na uvoľnení Priskeho, od Feyenoordu dostane 1,7 milióna eur

Priske odchádza zo Sparty Praha.
Priske odchádza zo Sparty Praha.Profimedia
Podľa holandských a dánskych médií sa futbalová Sparta Praha dohodla na uvoľnení trénera Briana Priskeho (47) do Feyenoordu Rotterdam. Český majster dostane za dánskeho kouča odstupné 1,7 milióna eur, informoval dánsky server Bold.

Feyenoord si Priskeho vyhliadol ako náhradu za Arneho Slota, ktorý od novej sezóny prevezme Liverpool po odchode Jürgena Kloppa. Podľa medializovaných informácií sa dánsky kouč dohodol na podmienkach zmluvy v Rotterdame už minulý týždeň. Potreboval však súhlas Sparty, keďže vlani v októbri predĺžil na Letnej zmluvu do roku 2026.

Holandský vicemajster, ktorý má istotu účasti v Lige majstrov, chcel mať podľa médií o Priskovi jasno do soboty. V opačnom prípade by vraj začal rokovania s ďalším kandidátom, Angličanom Grahamom Potterom, bývalým trénerom Chelsea, Swansea a Brightonu.

Priske opustí Spartu po dvoch rokoch. V prvej sezóne jej pomohol ukončiť deväťročné čakanie na majstrovský titul. Tento rok s ňou obhájil ligový triumf a pridal víťazstvo v domácom pohári, teda získal double.

Štyridsaťsedemročný kouč predtým viedol ako hlavný tréner Antverpy a Midtjylland, s ktorým v sezóne 2019/20 vyhral dánsku ligu. Následne sa s dánskym klubom prvýkrát v histórii prebojoval do hlavnej fázy Ligy majstrov, keď v záverečnom kvalifikačnom play-off vyradil Slaviu Praha.

Feyenoord so slovenskými reprezentantmi Dávidom Hanckom a Leom Sauerom vyhrali v apríli Holandský pohár a v lige skončili druhí za PSV Eindhoven.