Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V slovenskom súboji sa tešil Hancko, jeho Feyenoord odpovedal na krízu víťazstvom nad Bredou

Hancko odohral celé stretnutie.
Hancko odohral celé stretnutie.ANP / ddp USA / Profimedia
6. kolo najvyššej holandskej súťaže prinieslo z pohľadu slovenského diváka atraktívny zápas. Feyenoord Dávida Hancka (26) privítal na svojom trávniku Bredu s Leom Sauerom (18) a Martinom Koscelníkom (29).

Feyenoord - Breda 2:0

V Rotterdame nastúpil v základnej zostave aj Sauer, ktorý je v Brede na hosťovaní práve z Feyenoordu a preto išlo o pikantnú bitku reprezentačných spoluhráčov. Hancko, o ktorého bol v lete záujem v radoch popredných európskych klubov, takisto nemohol chýbať na trávniku od začiatku.

Feyenoord po odchode trénera Arneho Slota do Liverpoolu prebral bývalý kouč Sparty Praha Brian Priske, no zatiaľ sa mu nedarí podľa predstáv. S tímom síce ešte neprehral, ale v lige zaknihoval tri remízy a počas týždňa schytal výprask 0:4 od Leverkusenu. Nároční fanúšikovia tak boli s úvodom sezóny značne nespokojní.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Breda síce v 2. kole zdolala slávny Ajax, odvtedy však dokázala poraziť len Sittard. V zápasoch doplácala na disciplínu, v piatich zápasoch dohrávala v početnej nevýhode až dvakrát.

Favorit otvoril skóre v prvom dejstve. Po presnom pase Smala vyskočil v pokutovom území najvyššie Ayase Ueda a hlavou rozvlnil sieť. Spomínaný nedostatok disciplíny sa na strane hostí prejavil aj v záverečnej pätnásťminútovke, keď Greiml zahral rukou v šestnástke a pokutový kop premenil Quinten Timber.

Domáci majú deväť bodov a sú na piatom mieste, Breda sa so šiestimi krčí na 15. pozícii. Hancko odohral celý zápas, Sauer išiel z trávnika v 83. minúte a ďalší Slovák Koscelník sledoval duel len z lavičky náhradníkov.