Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Persie po deviatich góloch iba krútil hlavou. Je to drsné, vravel po krutom debakli

Van Persie a jeho zverenci utrpeli slušný debakel.
Van Persie a jeho zverenci utrpeli slušný debakel.Profimedia
Bývalý skvelý futbalista Robin van Persie (41) musel na lavičke Heerenveenu stráviť najhoršiu prehru svojej začínajúcej trénerskej kariéry. Jeho zverenci utrpeli v sobotu v holandskej lige debakel 1:9 na pôde Alkmaaru. Najlepší strelec v histórii národného tímu však chce, aby mužstvo pokračovalo vo svojom štýle hry a nebolo traumatizované zdrvujúcou porážkou.

Alkmaar - Heerenveen 9:1

"Je to drsné. Mnohokrát počas kariéry tvrdo narazíte na zem. A toto bol veľký náraz. Z tohto zápasu sme sa poučili trochu viac ako za normálnych okolností,“ citovala BBC 41-ročného Van Persieho.

Pre bývalého hráča Feyenoordu, Arsenalu, Manchestru United a Fenerbahce to bol len štvrtý duel na lavičke Heerenveenu. Mužstvo prevzal pred začiatkom sezóny. Predtým pôsobil ako asistent vo Feyenoorde, kde pracoval aj s mládežníckymi tímami.

Heerenveen síce dokázal v prvom polčase v Alkmaare vyrovnať na 1:1, ale potom už skórovali len domáci. Bývalý útočník Tottenhamu Troy Parrott prispel k rekordnému ligovému víťazstvu AZ štyrmi gólmi, keď skóroval už v prvom polčase a po prestávke dal sa do streleckej listiny zapísal trikrát v priebehu ôsmich minút.

Celok zo severu Holandska utrpel druhú zdrvujúcu porážku za menej ako šesť mesiacov. V apríli pod vedením vtedajšieho trénera Keesa van Wonderena prehral doma s Eindhovenom 0:8. "Je to súčasť futbalu. Nedovolím, aby to traumatizovalo mňa alebo mojich hráčov. Budeme pokračovať v našej hre. Tomu verím, tomu veríme všetci,“ povedal Van Persie, ktorý z pozície hlavného trénera SC oslavoval zatiaľ jediný triumf.