Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vymení Hancka za Koscelníka? O Sauera sa zaujíma nováčik holandskej ligy

Sauer by mohol zmeniť adresu.
Sauer by mohol zmeniť adresu.Profimedia
Slovenský futbalista Leo Sauer (18) by v budúcej sezóne mohol zmeniť dres v rámci najvyššej holandskej súťaže. Záujem o jeho služby má nováčik NAC Breda, ktorý by ho rád priviedol na hosťovanie z Feyenoordu.

Podľa niekoľkých zdrojov zo zahraničia by išlo o hosťovanie na jednu sezónu bez možnosti na trvalý prestup. Portál 1908.nl tvrdí, že rokovania medzi klubmi odštartovali tento týždeň. Mladík má v Rotterdame platný kontrakt do polovice roka 2028 a jeho aktuálny zamestnávateľ sa nebráni hosťovaniu. Breda, za ktorú hráva aj ďalší Slovák Martin Koscelník, však bojuje s konkurenciou klubov z Belgicka, Česka, Rakúska či Holandska, ktoré by Sauera radi videli vo svojich farbách.

Hosťovaniu nahráva aj fakt, že osemnásťročný talent zatiaľ pod novým trénerom Brianom Priskem v prípravných zápasoch veľa priestoru nedostal. V poslednom stretnutí proti PSV nenastúpil, v dueli s Monakom odohral len 12 minút. Podľa portálu Transfermarkt je jeho trhová hodnota takmer 5 miliónov eur.

Sauer odišiel do Feyenoordu v roku 2022 na hosťovanie zo Žiliny, kde stále pôsobí jeho brat Mário. Po roku sa obchod zmenil na trvalý prestup, Holanďania zaplatili slovenskému celku približne 235-tisíc eur. Mladík doteraz absolvoval v A-tíme 15 súťažných zápasov, odohral 288 minút, strelil dva góly a pridal štyri asistencie. Tešil sa z výhry v Holandskom pohári a Superpohári. V kádri s ním pôsobí aj krajan Dávid Hancko.