Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aj my sme len ľudia, odkazuje Bernardo Silva o slzách Cristiana Ronalda

Bernardo podporil Ronalda po jeho výkone a slzách proti Slovinsku.
Bernardo podporil Ronalda po jeho výkone a slzách proti Slovinsku.Profimedia
Emócie Cristiana Ronalda (39) po tom, čo nepremenil penaltu za Portugalsko, boli pripomienkou, že aj futbalisti sú ľudia, uviedol vo štvrtok Bernardo Silva (29).

Ronaldove slzy po zlyhaní z penalty za stavu 0:0 proti Slovinsku v osemfinále Eura sa stali obrazom turnaja a priniesli kritiku niektorých fanúšikov a odborníkov, ktorí hovoria o "samopreceňovaní" futbalistov.

"Aj my sme len ľudia a on pociťoval emócie, keď nepremenil penaltu. Je to predsa prijateľné, nie? Niekedy reagujete spôsobom, ktorý neočakávate... Cítil, že v tej chvíli mohol niečo urobiť lepšie," povedal Silva na tlačovej konferencii.

"Chvíľu plakal, čo je spôsob, akým sa ľudia niekedy vyrovnávajú s emóciami. Nevidím dôvod, aby o tom ľudia diskutovali, ale zrejme budú, pretože taký je biznis."

Preview zápasu Portugalsko - Francúzsko.
Flashscore

Napriek tomu, že Ronaldo počas duelu zlyhal, tak ako prvý nastúpil na penaltový rozstrel proti Slovinsku, ktorý Portugalsko vyhralo aj vďaka rozhodujúcej penalte Silvu a trom zákrokom brankára Diega Costu. Stredopoliar poznamenal, že kritika Portugalska je normálna, ale zároveň nemá vplyv na prípravu na piatkový štvrťfinálový súboj s Francúzskom.

"Chápeme to, je to súčasť biznisu. Je to dôvod, prečo zarábame toľko peňazí a môžeme našim rodinám a priateľom zabezpečiť lepší život. Nesťažujeme sa na kritiku, prichádza v dobrom aj zlom, je to naša práca. Keď príde jún a majstrovstvá sveta alebo EURO, každý si myslí, že je tréner. Chápeme to a akceptujeme to," doplnil hráč Manchestru City.

Portugalský tréner Roberto Martínez reagoval podobne. "Kritika ukazuje, akí sú ľudia zanietení pre národný tím, akceptujem to... Je to súčasť našej práce," povedal novinárom v Hamburgu.

Hoci Ronaldo na Eure ešte z hry neskóroval, jeho vášeň a prínos zostávajú obrovské, dodal Martínez. Ronaldo má pred piatkom na konte 130 gólov za Portugalsko.

"Je významné vidieť hráča, ktorý vyhral všetko, hráča, ktorý má obrovské množstvo rekordov, čo sa týka počtu zápasov za národný tím, počtu gólov, a jeho sviežosť, ktorú prináša. Keď máte hráča, ktorý je takýto oddaný, zabudnete na to, čo urobil v minulosti, ale ak je takýto oddaný aj dnes, potom sa cítite skvele," vyhlásil Martínez, pričom doplnil, že jeho mužstvo je plne pripravené na piatkový zápas na hamburskom Volksparkstadione.

Portugalsko - Francúzsko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!