Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako sa na európskom šampionáte darilo hráčom z Niké ligy?

Kucka aj Strelec boli oporami Slovenska.
Kucka aj Strelec boli oporami Slovenska.Profimedia
Na európskom šampionáte sa predstavilo päť hráčov z Niké ligy, ale iba traja zasiahli do hry. Flashscore Správy sa pozreli na to, ako sa im darilo. Zaujímavosťou je, že všetci zažili postup zo skupiny a potom vypadnutie v osemfinále.

Juraj Kucka

Aj keď má už 37 rokov, tak v strede poľa bol spoločne s Lobotkom nenahraditeľný. Absolvoval obrovský počet súbojov, väčšinu vyhral. Či už vo vzduchu, alebo na hracej ploche. Fantasticky pracoval pre tím, získaval lopty, vedel ich posielať dopredu, zastavoval akcie protihráčov a zakladal tie slovenské.

Takéhoto hráča je v tíme takmer nemožné nahradiť. Kucka hádže bokom všetky fakty, ako sú vek a tým pádom aj prípadná klesajúca výkonnosť. V tomto si zas môže podať ruky s Pekaríkom. Jeho obrovské skúsenosti zo Serie A alebo Premier League sa prejavili naplno. Okrem iného asistoval na gól Dudu a z jeho strely ťažil v úvode ME Schranz.

Kucka zakaždým nastúpil v základnej zostave. Počas skupinovej fázy ani raz nezišiel z ihriska, v súboji s Anglickom ho tréner Calzona stiahol v 81. minúte a aj to hlavne preto, že mal žltú kartu. Kto vie, ak by bol stále na ihrisku, či by Slováci inkasovali. Ale na keby sa nehrá...

Dávid Strelec

Šampionát začal na lavičke a v prvých dvoch zápasoch striedal Boženíka na hrote ofenzívy. Najskôr proti Belgicku odohral 21 minút, potom pridal ďalších 31 v stretnutí s Ukrajinou. Pri remíze s Rumunskom už bol v základe a pripísal si 70 minút. Nakoniec v súboji proti Albionu bol na ihrisku 61 minút, zaknihoval asistenciu na gól Schranza.

Keď bol Strelec na ihrisku, tak vedel podržať loptu a rozdať ju spoluhráčom. Pre mužstvo odviedol veľa práce, ale bolo na ňom vidieť, že vysoké tempo európskeho šampionátu je niečo, na čo ho zápasy v Niké lige nepripravia najlepšie. Ak by však trafil z polovice ihriska presne do siete Pickforda, mohol byť slávny po celom svete.

Sebastián Kóša

Mladý stopér išiel na šampionát v pozícii člena širšieho kádra. Neočakávalo sa, že naskočí do zápasu a s tým musel počítať aj on sám. Kóša je však budúcnosťou slovenského futbalu, a tak je výborné, že zažil chuť veľkého turnaja. Časom by mohol byť platným členom tímu, lenže to bude v konkurencii Škriniara či Vavra nejaký čas trvať.

Guram Kašia

Skúsený stopér ako kapitán Gruzínska nevynechal ani jedinú minútu a bol jedným z nosných hráčov pri postupe zo skupiny, v ktorej jeho tím inkasoval iba dvakrát. Aj vzhľadom na jeho výborné výkony tak mohli zažiariť ofenzívnejší hráči na čele s Mikautadzem. Kašia dirigoval defenzívu a vyhral väčšinu svojich súbojov.

Pri senzačnej výhre proti Portugalsku mal podľa Flashscore jedno z najvyšších hodnotení spomedzi všetkých hráčov na ihrisku. Osemfinálový duel so Španielskom síce priniesol štyri góly v bráne Gruzínska, no táto krajina sa určite nemá za čo hanbiť. Z Nemecka odchádza po tom, čo zanechala veľmi dobrý dojem.

Adrian Zeljkovič

Stredopoliar Trnavy nedostal šancu ani v jednom stretnutí Slovinska. Tréner Kek veril prakticky rovnakej zostave a robil iba minimálne zmeny. Z lavičky tak sledoval ako jeho spoluhráči štyrikrát po sebe uhrali v riadnom hracom čase remízové výsledky a na nej prežíval aj obrovské emócie počas predĺženia a rozstrelu s Portugalskom.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!