Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alaba podstúpil ďalšiu operáciu, na Eure by mohol pôsobiť ako asistent trénera

Alaba si na majstrovstvách Európy nezahrá pre zranenie.
Alaba si na majstrovstvách Európy nezahrá pre zranenie.Profimedia
David Alaba (31) je mimo hry od polovice decembra a jeho pobyt na maródke Realu Madrid sa predĺži. Rakúsky obranca má vážne zranené ľavé koleno, nezahrá si na tohtoročných majstrovstvách Európy a okrem letnej prípravy vynechá aj začiatok budúcej ligovej sezóny, keďže tento týždeň sa podrobil ďalšej operácii.

Alaba sa zranil v decembrovom zápase proti Villarrealu, keď si roztrhol predný skrížený väz a navyše si poškodil meniskus, a o niekoľko dní neskôr podstúpil operáciu. Už vtedy bol jeho návrat stanovený najskôr na august, ale počas liečby sa objavili ďalšie komplikácie a lekársky tím bieleho baletu rozhodol, že je potrebná ďalšia operácia.

Rakúsky futbalista začiatkom tohto týždňa odcestoval do svojej vlasti a v stredu sa v Innsbrucku podrobil artroskopickej operácii. Všetko nezostane bez následkov a Alaba bude musieť svoj jesenný návrat odložiť ešte o niekoľko týždňov.

Rakúsko sa kvalifikovalo na tohtoročné majstrovstvá Európy v Nemecku a Alaba si na turnaji nezahrá, ale chýbať by nemal. Tréner Ralf Rangnick urobil zaujímavý ťah, údajne si bývalú oporu Bayernu Mníchov vybral za asistenta a podľa agentúry APA svoje rozhodnutie oznámi v utorok spolu s nomináciou na šampionát.