Albánsko získalo proti Chorvátsku bod. Gjasula si dal vlastný gól, potom sa stal hrdinom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Albánsko získalo proti Chorvátsku bod. Gjasula si dal vlastný gól, potom sa stal hrdinom

Aktualizované
Gjasula toho stihol za pár minút na ihrisku veľmi veľa.
Gjasula toho stihol za pár minút na ihrisku veľmi veľa.AFP
Chorvátsko síce ani tentoraz neprehralo v druhom zápase základnej fázy, čo doteraz platilo na všetkých veľkých turnajoch, remíza s Albánskom 2:2 z druhého kola skupiny B Eura je však sklamaním.

Chorvátsko - Albánsko 2:2

Chorváti spravili po prehre tri zmeny v základnej zostave, do ktorej sa dostali Juranovič, Perišič a Petkovič. Vypadli z nej Stanišič, Pongračič a takisto Budimir. Albánsko vymenilo Seferiho, do základu sa dostal Laci z pražskej Sparty a na krídlo sa posunul autor najrýchlejšieho gólu Eura Bajrami. Na hrote bol namiesto Broju tentoraz Manaj.

Začiatok stretnutia priniesol snahu oboch tímov kontrolovať hru. Spomenutá zmena v zostave albánskeho mužstva priniesla ovocie už po jedenástich minútach. Outsider rýchlo prešiel z vlastnej polovice a po centri sprava od Asaniho ostal Qazim Laci úplne sám na malom vápne, hlavou upratal loptu do siete - 0:1.

Pas tohto stredopoliara bol zasadený priamo medzi chorvátskych stopérov, lopta potom prešla pod rukou Livakoviča. Aktivita pokračovala, strela Bajramiho s tečom smerovala iba tesne vedľa brány. Na druhej strane to skúšal z hranice šestnástky Brozovič, nemieril presne. Rovnako ani Petkovič hlavou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V 30. minúte to mohlo byť o dva góly, keďže kolmica Asaniho prešla cez dvojicu súperov a Asllani sa ocitol sám pred gólmanom. Zakončenie z prvej mu Livakovič bravúrne vystihol. Blysol sa takisto pri hlavičke Manaja, ten bol sám na päťke. Do kabín islo spokojnejšie Albánsko.

Tréner Dalič cez prestávku reagoval dvojitým striedaním, do hry prišli Sučič a Pašalič. Druhý menovaný hneď dobre strieľal, ale Strakoša si dal pozor. Uspel takisto pri nepríjemnej tečovanej strele Kovačiča a veľké šťastie mal pri hlavičke Šutala zblízka po rohovom kope.

Vatreni sa vďaka svojej aktivite dočkali v 74. minúte, keď Budimir posunul loptu do šestnástky, tam si Andrej Kramarič zasekol jedného z obrancov a nedal šancu Strakošovi - 1:1. Stal sa tretím hráčom, ktorý dal na Eure gól v deň narodenín. Pašalič mohol zakrátko pridať druhý gól, no hrací predmet mu pred brankárom ušiel.

Nakoniec ho to mrzieť nemuselo, nakoľko o dve minúty prišiel druhý gól. Sučič voľný pred päťkou ešte trafil obrancov, lenže lopta sa pre Albánsko odrazila tak nešťastne, že striedajúci Klaus Gjasula si ju po troch minútach na hracej ploche zrazil do vlastnej brány - 2:1.

Gjasula zažil veľmi zaujímavé stretnutie.
Gjasula zažil veľmi zaujímavé stretnutie.Statsperform

Do streleckej listiny sa túžil zapísať takisto Modrič, krížne nemieril presne. Na začiatku nadstavenia takmer Daku vyrovnal, dorážku po zákroku Livakoviča nasmeroval vysoko nad, nakoniec sa pískal ofsajd. Niekoľko desiatok sekúnd pred koncom nastala skrumáž v šestnástke Chorvátska, veľkú šancu mal Hoxha, výborný blok spravil Šutalo.

Albánsko sa v piatej minúte nadstavenia dočkalo vyrovnania, záverečný tlak priniesol úspech. Klaus Gjasula odčinil svoju chybu, keďže okrem vlastného gólu sa postaral aj o jeden do správnej svätyne. Na bielom bode ostal úplne sám, navyše k nemu trestuhodne prešla lopta cez viacerých hráčov - 2:2.

V histórii sa doteraz iba raz stalo, aby v jednom stretnutí na európskom šampionáte rovnaký hráč skóroval do svojej aj súperovej svätyne. V roku 1964 to dokázal slovenský obranca v službách Československa - Anton Ondruš.

Albánsko získalo cenný bod a nachádza sa na treťom mieste tabuľky svojej skupiny o skóre pred Chorvátskom, ktoré si tak výrazne skomplikovalo prípadný postup. Chorváti uzavrú účinkovanie v základnej skupine zápasom proti Taliansku, ktorý je na programe v pondelok 24. júna o 21:00. Albánci nastúpia v rovnakom čase proti Španielsku.

Zostrih zápasu.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!