Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Angličania padli s Islandom, Nemcov zachraňoval Gross a Česi si zastrieľali s Maltou

Aktualizované
Harry Kane sa proti Islandu, rovnako ako jeho spoluhráči, nepresadil.
Harry Kane sa proti Islandu, rovnako ako jeho spoluhráči, nepresadil.AFP
Futbalisti Česka vyhrali vo svojom predposlednom prípravnom dueli pred štartom ME nad Maltou vysoko 7:1. Rumuni, ktorí sa na šampionáte stretnú so Slovenskom, v generálke remizovali bez gólov s Lichtenštajnskom. Angličania nepotešili svojich fanúšikov, keď prekvapivo nestačili na Island (0:1). Usporiadateľ turnaja zvíťazil 2:1 proti Grécku.

Česko - Malta 7:1

Hneď v úvode otvoril vedenie presným zásahom z pokutového kopu kapitán Antonín Barák. Najproduktívnejším hráčom duelu bol Mojmír Chytil, ktorý skóroval dvakrát. Stretnutie bolo špeciálne najmä pre Lukáša Červa, ktorý zaznamenal svoje prvé minúty v národnom drese.

Kvalita bola jasne na strane Čechov.
Kvalita bola jasne na strane Čechov.Flashscore

Výber Ivana Haška bol mimoriadne produktívny po prestávke, keď v druhom dejstve strelil päť zásahov. V generálke na šampionát nastúpi v pondelok 10. júna v Hradci Králové proti Severnému Macedónsku. V Nemecku sa predstaví v základnej F-skupine postupne proti Portugalsku, Gruzínsku a Turecku.

Rumunsko - Lichtenštajnsko 0:0

Zverenci Edwarda Iordanesca budú súpermi Slovenska v skupine E, pred zápasom proti nim nastúpia proti Ukrajine a Belgicku. Rumuni sa rovnakým rezultátom rozišli aj pred tromi dňami s Bieloruskom. 

Anglicko - Island 0:1

V 12. minúte rozhodol vo Wembley Jon Dagur Thorsteinsson. Angličania po jeho zásahu premárnili niekoľko príležitostí na vyrovnanie. Kapitán Kane v 28. minúte zahodil obrovskú tutovku, keď zvnútra šestnástky prestrelil bránu. Finalista posledných majstrovstiev Európy navyše možno prišli o obrancu Stonesa, ktorý musel v polčase striedať pre podvrtnutý členok.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

Zverenci Garetha Southgatea odštartujú EURO o týždeň v nedeľu v Gelsenkirchene, keď v úvodnom dueli skupiny C vyzvú Srbsko. Island sa na turnaj do Nemecka neprebojoval.

Nemecko - Grécko 2:1

Nemecko dokázalo otočiť nepriaznivý vývoj a pred domácimi fanúšikmi zvíťazilo. Hostia v Mönchengladbachu išli do vedenia po chybe brankára Neuera, ktorú v 34. minúte potrestal Masuras. O vyrovnanie sa postaral v 56. minúte Havert a minútu pred koncom vystrelil pozitívnu náladu Nemcom Gross. Usporiadateľska krajina Eura tradične odštartuje celý šampionát. Die Nationalelf v piatok v Mníchove narazia na Škótov.

Štatistika stretu.
Štatistika stretu.Flashscore

Poľsko - Ukrajina 3:1

V akcii bol aj ďalší účastník slovenskej skupiny E - Ukrajina. O jej osude bolo rozhodnuté prakticky do 30. minúty, keď sa Poliaci dokázali presadiť trikrát v krátkom časovom slede. Už v piatej minúte musel striedať pre zranenie Milik, ktorého účasť na Eure je otázna. Problémy trápili aj Zalewskeho s Romanczukom. O jediný zásah Ukrajiny sa pričnil v závere prvého dejstva Dovbyk. Modro-žltí majú pred sebou záverečný súboj s Moldavskom. Poľsko vyzve Turecko.

Ďalšie výsledky: 

Albánsko - Azerbajdžan 3:1

Škótsko - Fínsko 2:2